5053873217 [email protected]

Volkswagen, sürücüsüz otomobiller için yazılım geliştirme sürecini kolaylaştırmak için Microsoft bulut bilişim hizmetlerini kullanacağını açıkladı. Hem geleceğe yönelik sürücüsüz otomobiller hem de mevcut araçlarda adaptif hız sabitleyici gibi sürücü yardım özellikleri üzerinde çalışan Volkswagen, bu özellikleri daha önce kendi içinde geliştirdiğini belirtirken, artık bu teknolojiler için Microsoft ile çalışacaklarını söyledi.


Geçtiğimiz yıl üreticiler arasında daha iyi koordinasyon sağlamak amacıyla Car.Software adlı bir yan kuruluşta güçlerini birleştiren Volkswagen ve Microsoft “bulut bağlantısı”nı yaygınlaştırmak için stratejik iş birliğini artırma kararı almıştı.

Microsoft Üst Yöneticisi (CEO) Satya Nadella, Volkswagen (VW) Üst Yöneticisi (CEO) Herbert Diess ile Berlin’deki Volkswagen Digital Lab’de bir araya gelerek, söz konusu iş birliğini masaya yatırmış, yeni Volkwagen olarak nitelendirilen VW I.D. elektrikli araçlardaki “Volkswagen Otomobil Bulut” sisteminin Microsoft iş birliği ile Çin ve ABD’de yaygınlaştırılması kararlaştırılmıştı.