5053873217 [email protected]

Bilim insanları, dünyanın dört bir yanındaki Covid-19’la mücadele eden 100 milyonu aşkın insan arasından, corona virüsün insanları nasıl alt edebileceğini anlamak için ABD’deki 45 yaşındaki bir Covid-19 hastasının vakasını seçti. Adı açıklamayan hastanın, Covid-19 karşı verdiği 154 günlük mücadele esnasında (Kayıtlara geçen en uzun süren Covid-19 vakalarından biri) vücudunun mutasyon yuvası haline geldiği ifade edildi.

Bununla birlikte  corona virüste meydana gelen değişikliklerin yüzde ellisi, genetik kodunun sadece yüzde ikisini oluşturmasına rağmen virüsün insan hücrelerine bağlanmak için kullandığı başak proteininde meydana geldi.

ABD’li araştırmacılar, yaptıkları çalışmanın, İngiltere, Brezilya ve Güney Afrika’da uluslararası alarma neden olan üç varyantın nasıl ortaya çıkmış olabileceğine dair kuvvetli bulgular sağladığını belirtti. Her üç mutasyondan da corona virüsün başak proteininde, onu daha bulaşıcı, ölümcül veya bağışıklığa karşı dirençli hale getiren önemli değişiklikler meydana geldi.