5053873217 [email protected]

Clubhouse, şu ana kadar alıştığımız sosyal medya platformlarından biraz farklı.

Yazılı ya da görüntülü bir şekilde iletişim kurmanın mümkün olmadığı Clubhouse temelde sese dayalı bir sosyal medya uygulaması.


Clubhouse’a eğer davet kodunuz varsa beklemeden giriş yapabiliyorsunuz.

İlgi alanlarınızı seçerek merak ettiğiniz sesli sohbet odalarına katılıyorsunuz.

Odalarda dilerseniz konuşulanları dinliyor ya da söz alarak kendiniz de konuşabiliyorsunuz.

Clubhouse davetiyeniz yoksa da uygulamaya kayıt olmak için cep telefonu numaranızı ve ad-soyad bilgilerinizi girdikten sonra uygulamada kullanacağınız bir kullanıcı adı oluşturuyorsunuz.

Bundan sonraki süreçte uygulamaya giriş yapabileceğinize dair bir onay mesajı beklemeye başlıyorsunuz.

Clubhouse şu anda sadece iOS’ta mevcut.

Club House sesli sohbet odaları aracılığıyla davet sistemiyle çalışan bir platformdur. Clubhouse’da kullanıcılar sesli odalar oluşturarak burada ses kayıtlarını paylaşıyor. Her isteyenin kayıt olamadığı bu platform, sadece davetiye sistemi ile çalışıyor. Eğer ki sizi davet edebilecek bir tanıdığınız yoksa, sistem sizi sıraya alıyor. Sıranız geldiğinde ise üyelik işleminiz tamamlanıyor. Clubhouse uygulaması sohbet odaları üzerinden kullanıcılarına sesli etkileşim imkanı tanıyor.

Konu başlığına göre kurulan sohbet odalarında kullanıcılar, sohbet yöneticisinden izin aldıkları taktirde sohbete dahil olabiliyor, ya da sadece dinleyici olarak da sohbete katılabiliyor.

Clubhouse uygulamasında, Twitter, Facebook ve Instagram’dan farklı olarak yazılı mesajlaşma, görüntülü konuşma, gönderi ya da fotoğraf paylaşımı yapılmıyor.