5053873217 [email protected]

Akıllı telefon üreticileri, cihazları için verdikleri güncellemeler ile yazılımsal yenilikler yaparak, kullanıcının üründen daha fazla verim almasını sağlıyor. Telefonlarında her zaman orijinal aksesuar kullanımının önemini vurgulayan Amerikalı teknoloji devi Apple, yayınladıkları iOS 11.3 güncellemesiyle bugün bazı iPhone 8 modellerini kullanılamaz hale getirdi. Yüklenen güncelleme ile yan sanayi ekrana sahip bazı iPhone 8 modelleri, ekranın devre dışı kalması sorunuyla karşı karşıya kaldı.

iOS 11.3 güncellemesi, güvenlik açısından birçok iyileştirme içeriyordu ve bunlar güvenlik notlarında belirtilmişti. Güvenlik notlarında; iPhone aksesuarlarının kullanıcıların güvenliği için cihaz ile iletişime geçmesinde yeni bir protokolün geldiği bilgisi yer alıyordu. Ancak bu aksesuarlar arasında Lightning kablo ve çevirici aparatların olduğu düşünülüyordu.

Yaşanan iOS 11.3 güncellemesi ile çalışmayan ekran sorunu ardından, Apple’ın tüm yan sanayi aksesuarların kullanımını engellediği ortaya çıktı. Bu sayede orijinal adı altında satılan sahte ürünlerin önüne geçileceği düşünülüyor.