5053873217 [email protected]

Geçtiğimiz aylarda WhatsApp’a gelen gönderilen mesajları silme özelliği getiren WhatsApp bu özelliğini geliştirdi.

Geçtiğimiz aylarda çok beklenen ‘atılan mesajı silme’ özelliğini kullanıma sunan WhatsApp’tan kullanıcılarını sevindirecek bir haber geldi.

Sosyal medya devi Facebook’un bünyesinde bulunan WhatsApp 420 saniye yani 7 dakikalık süresi olan “Herkesten sil” özelliğinin süresini uzattı.

Kullanıcıların mesaj silme süresi 4096 saniye yani 1 saat 8 dakika 16 saniyeye çıkarıldı. Söz konusu yeni özelliğin önümüzdeki günlerde iOS ve Android sürümlerine eklenmesi bekleniyor.
Peki WhatsApp’ın bütün özelliklerine hakim misiniz? İşte mutlaka bilmeniz gerek 10 WhatsApp özelliği…

WhatsApp’ta çok fazla emoji var, evet. Bazen doğru anda doğru emoji’yi bulmak çok zor olabiliyor. Artık istediğiniz emoji’yi kelime kullanarak aramanız mümkün olacak. Ancak bu özelliği kullanmak için ‘auto correct’ özelliğinizin açık olması gerekiyor.

Eğer sürekli konuşmalarınızı takip etmiyorsanız, küçük tik işaretlerinin maviye dönüştüğü anı kaçırabilirsiniz. Artık gönderdiğiniz mesajı basılı tutarak çıkan “Bilgi” opsiyonunu tıklayarak bir tikin ne zaman maviye dönüştüğünü görebilirsiniz. Aynı işlemi attığınız mesajı kaydırarak da yapabilirsiniz. Bu işlem sayesinde attığınız mesajın karşı tarafa iletilip iletilmediğini ve okunup okunmadığını takip edebiliyorsunuz.

Çenesi düşük arkadaş gruplarınızdan veya kişilerden sıkıldığınızda, “Grup bilgisi”ni açarak, grup konuşmanızı sekiz saat, bir hafta veya bir yıl boyunca sessizleştirebilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken konuşma ekranı açıkken grup veya kişi isminin yazılı olduğu tepedeki kısma dokunmanız ve açılan ekranda “sessize al” seçeneğine tıklamanız.