5053873217 [email protected]

Sekizinci nesil Golf, otonom teknolojiler ve hibrit sistemlerle yenilenecek. Yeni Volkswagen Golf 2020’de piyasada olacak.
2019 Volkswagen Golf Mk8’den ilk görsel yayınlandı

2019 VW Golf Mk8 gelecek yıl Haziran’da üretime girecek
Volkswagen Kuzey Amerika stratejisini hızlı yeniledi
2019 Jetta için yeni teaser geldi; heyecan verici bir şey yok
Volkswagen yeni nesil modelin ilk görselini yayınladı. Otomobilin gelenesel şeklini koruduğu anlaşılıyor. Wolfsburg’daki tedarikçi zirvesinde konuşan firmanın satın alma yöneticisi Ralf Brandstätter, yeni Golf’ün geliştirme süresince ileri bir aşamaya gelindiğini ve üretime başlamak için gerekli planların yapıldığını doğruladı.

Golf’ün geliştirme süreci iki yıldan uzun bir süredir devam ediyordu. Dizel emisyon skandalının getirdiği olumsuz etkilere rağmen Volkswagen yeni model için orijinal lansman takvimini uygulamaya özen gösteriyor. Yeni Golf’ün popüler versiyonlarının 2019 yılının son çeyreği ya da 2020’nin başlarında bayilere ulaşması bekleniyor.

Volkswagen güncellenen Golf’ün turboşarjlı 1.5 TSI Bluemotion benzinli motorlu versiyonu için 12V elektrik sistemi ile her iki silindir için de kapatma ve vites boşta sürüş özelliklerine yer verdi. Şimdi firma yakıt tasarrufu teknolojisini bir adım daha öteye taşıyacak.

Yeni Golf için özellikle benzinli versiyonlarda daha sezgisel çalışan ve daha fazla yaktı tasarrufu sağlayan yeni bir 48V sistem kullanılacak.

Bağlantı teknolojileri

Otonom sürüş sekizinci nesil Volkswagen Golf’te önemli bir yer tutacak. Yeni Golf, 2019’da çıkacak elektrikli ID hatchback ile birlikte markanın tarihindeki en “bağlantılı” otomobil olacak.

Mevcut Golf, Volkswagen’in yarı otonom Trafik Sıkışıklığı Asistanı sisteminden faydalanıyor. Sistem direksiyon, gaz ve freni 60 km/s hızlara kadar kontrol edebiliyor. Yeni nesilde bu noktada büyük gelişme yaşanacağı kesin. Volkswagen Grubu’nun başka bir ürünü olan Audi A8 ise izin verilen bölgelerde 3. seviye otonomiye sahip ilk VAG otomobil oldu.

Benzinliler, dizeller ve hibritler

Volkswagen’in ID elektrikli serisi yolda. Diğer yanda sekizinci nesil Golf bir dizi benzinli, dizel ve hibrit güç aktarım mekanizması ile gelecek. 48V elektrikli sistemin kullanılması Volkswagen’in benzinli motorlara daha fazla odaklanacağını gösteriyor. Silindir kapatma ve vites boşta sürüş gibi özellikler pek çok modelde yer alacak.

Yeni ya da güncellenen motorlar altı vitesli manuel ya da yedi vitesli çift debriyajlı otomatik şanzımanlarla sunulacak. Önden çekişli sürüşün yanı sıra, Volkswagen aynı zamanda bazı modellerde 4Motion dört çekişli sürüş sistemi sunmayı planlıyor.

 

Benzinliler cephesinde, giriş seviyesi modelleri mevcut turboşarjlı 1.2 litre dört silindirli motor yerine turboşarjlı 1.0 litre üç silindirli motoru kullanacak.

Eski 1.4 TSI motorun yerine güncellemede gelen 1.5 TSI motor ise bu kez de partikül filtresi ile güncellenecek. Bu özellik, AB’nin 2020 yılı için koyduğu ortalama 95 g/km filo CO2 emisyonu hedefine ulaşılmasına yardımcı olacak. Partikül filtresi, silindir kapatma ve vites boşta sürüş özellikleri ile birlikte standart olarak sunulacak.

Yeni 1.5 litre dizel yolda

Bugünkü 1.6 TDI yerine 1.5 litre dört silindirli dizel motora yer verilmesi bekleniyor. Ayrıca mevcut 2.0 TDI motorun en az üç farklı güç çıkışı seçeneğiyle güncellenmiş bir versiyonu sunulacak. Her iki dizel de yeni geliştrilen ve CO2 emisyonunu %10 düşüren SCR sistemi ile birlikte gelecek.

Hibrit versiyonlarla ilgili planlar ise şimdilik gizli tutuluyor. Firmanın mühendislik oeprasyonlarına yakın bazı tedarikçi kaynakları bugünkü Golf GTE’de kullanılan 1.4 litre dört silindirli benzinli motorun yerine maliyeti düşürecek doğal emişli 1.5 litre benzinli seçeneğin kullanılabileceğini söylüyor.

 

GTI için hibrit sistem

Yeni nesil Volkswagen Golf GTI performansı artıran, yakıt tüketimi ve emisyonları düşüren bir yarı hibrit sistemle gelecek. Gelişmiş 48V elektrikli sistem ve entegre başlatıcı motor Mk8 Golf serisinin en dikkat çeken yeniliklerinden olacak. Bu değişikliklerle yeni model bugüne kadarki en güçlü Golf GTI olacak.

Yeni Golf GTI modelinin tanıtılmasına henüz iki yol var ancak Volkswagen’e yakın kaynaklar şimdiden 264 hp civarı (sınırlı üretim Golf GTI Clubsport ile benzer) bir güç çıkışından söz ediyor.

 

Yeni Golf GTI’da tanıdık bir yanmalı motor da kullanılmaya devam edilecek: Turboşarjlı 2.0 litre benzinli motor. 48V elektrikli sistemin kullanılması dört silindirli motorda önemli modifikasyonlara imkan verecek. Bugünkü modelde yer alan egzoz gazı turboşarjı yerini elektrikli kompresöre bırakacak. Kompresör, gelişmiş düşük devir yanıtı ve daha geniş bir tork platosu sağlayacak.

Ek olarak, entegre başlatıcı motor Volkswagen’in önden çekişli Golf GTI’de standart 7 vitesli çift debriyajlı şanzımanın önüne monte edilmiş elektrikli motorla birlikte Performans modunda yanmalı motora ilave destek sağlayacak.

Mk7 platformuna güncellemeler

Yeni Golf bugünkü modelde de kullanılan MQB platformunun güncellenen versiyonu ile gelecek. Volkswagen içinden kaynaklar güncellenen platformda daha yüksek oranda hafif metaller kullanılacağını, bu sayede ağırlığın 50 kg azaltılacağını belirtiyor.

Alınacak önlemler sayesinde üretim süresi hızlanacak, daha modern ve verimli bir üretim süreci uygulanacak. Volkswagen yeni Golf’ün tasarımının şimdiden son şeklini aldığını belirtiyor. Tasarıma mevcut Porsche serisinde de imzası bulunan Michael Mauer liderlik ediyor.

Yeni otomobil seleflerinin klasik hatchback görünümünü geliştirerek devam ettiriyor, alışıldık boyutlar, yeniden yorumlanan detaylar ve Golf kimliğini ilk bakışta yansıtan bir görünüm sunuyor.

Önemli tasarım özellikleri arasında yatay ve ince ön panjur, köşeli farlar ve özgün LED gündüz sürüş ışıkları bulunuyor.

Yeni otomobil aynı zamanda daha çıkıntılı tekerlek kemerleri ve vurgulu bir yan çizgi ile geliyor. Bunlar geniş C sütunları ve dik bagaj kapağı ile birlikte dikkat çekiyor.

Üç kapılı versiyon kalıyor, cabriolet gidiyor

Volkswagen üç farklı kaporta tipi planlıyor: üç kapılı hatchback, beş kapılı hatchback ve station. Bugünkü cabriolet versiyonun yerini alacak yeni bir otomobil planlanmıyor.

Ön ve arkada tekerlek izlerinde bir miktar artış, daha uzun aks mesafesi ve küçültülmüş arka sarkıntı sayesinde yeni Golf daha fazla iç kabin alanı sunuyor. Dış cephede olduğu gibi iç kabin de Golf müşterilerine tanıdık gelecek şekilde tasarlanmış.

Standart özellikler arasında analog araç ve kontroller bulunuyor ancak güncelleme ile birlikte yüksek çözünürlüklü Active Info Display dijital kontrol paneli ve dokunmatik multimedya ekranı seçenekleri de geldi.

 

Bunun yanı sıra jest ve sesli kontrol fonksiyonları ile yeni bağlantı ve ağ etkileşim özellikleri planlanıyor.

Diğer sistemler otonom sürüş fonksiyonlarından oluşacak. Bunlar arasında 60 km’ye kadar hızlarda sürücüye kontrolü otomobile bırakma imkanı veren trafik sıkışıklığı asistanı bulunuyor.