5053873217 [email protected]

İstanbul’un en merkezi iş ve yaşam aksı Mecidiyeköy’de bulunan Artı Sahne Mecidiyeköy, birbirinden seçkin tiyatro oyunlarına ve gösterilere ev sahipliği yapıyor.

Artı Sahne Mecidiyeköy’ün 22-28 Ocak tarihleri arasındaki sanat takvimi şöyle:

 

23 Ocak Salı günü, saat 20.30’da tiyatro oyunu ‘Ölün Bizi Ayırana Dek’

Başrollerini Hakan Yılmaz ve Ebru Cündübeyoğlu’nun üstlendiği ‘Ölün Bizi Ayırana Dek’ adlı komedi oyunu Artı Sahne Mecidiyeköy’de izleyiciyle buluşuyor.

Cansu ve Serdar, evlilik hayatı canlarına tak etmiş ve boşanmaya karar vermiş bir çifttir. Boşanmadan bir gece önce kendileri için düzenlenen bir kutlama partisine katılırlar. Ancak sabah aynı yatakta uyanırlar(!) Bir gece öncesine dair çok az şey hatırlayan Cansu ve Serdar’ı bekleyen asıl sürpriz, salondaki kanepede uzanmakta olan cesettir. Ne yapacağını bilemeyen çift bir yandan “Hangimiz katil?” sorusuna yanıt ararken, bir yandan da ilişkilerini, evliliklerini, geçmişlerini, kendilerini bulundukları noktaya taşıyan olayları yeniden değerlendirecek ve karşılarına çıkacak bambaşka sürprizlerle mücadele etmeye çalışacaktır.

 

Gergedan Yapım tarafından sahneye konan oyunun yazarı 1 Kadın 1 Erkek dizisi senaristlerinden Murat Dişli, Alper Atalan ve Zeki Enes Akkan. Oyuncular: Hakan Yılmaz, Ebru Cündübeyoğlu, Volkan Aktan. Yöneten: Hakan Yılmaz. Yapımcı: Cengiz Şahin.

 

25-26 Ocak’ta, saat 20.30’da tiyatro oyunu ‘Benim Adım Feuerbach’ Prömiyeri

Usta oyuncu Selçuk Yöntem’in Toprak Can Adıgüzel ve Gülçin Şahin ile birlikte rol aldığı ‘Benim Adım Feuerbach’ 25 Ocak Perşembe günü saat 20.30’da Artı Sahne Mecidiyeköy’de prömiyer yapacak. Oyun 26 Ocak Cuma günü de aynı saatte aynı sahnede sanatseverlerle buluşacak.

“Oyuncu, oyun kişisini yaratabilmek adına kendi derinliklerine ve yaşam bilgisine doğru dalışa geçer. Bu, aynı zamanda bir yüzleşme sürecidir. Ve oyuncu bu süreç içinde, belki de yaşamının sonuna kadar unutmak istedikleriyle göz göze gelmek, onları yeniden var etmeyi dilediği oyun kişisi adına kuşanmak durumundadır. Böylesine can yakıcı, terletici, ürkütücü sürecin karşısında, kimi oyuncular suyun üstünde yüzmeyi seçerler, kimileri on, kimileri yirmi, kimileri de bin metreye dalarlar. Her rol adına tekrar tekrar yaşanan bu dalışlar yıllarla birlikte çoğaldığında ne gün, ne an bilinmez ama bir gün bir an vardır ki vurgun yiyebilirsiniz…” Yazan: Tankred Dorst, Yöneten: Ayşenil Şamlıoğlu

28 Ocak Pazar günü, saat 16.00’da tiyatro oyunu ‘Sanat’

Yasmina Reza’nın yazdığı, Türk tiyatrosunun değerli isimlerinden Gencay Gürün’ün çevirisini yapıp yönettiği Cihan Ünal, Can Gürzap ve Mutlu Güney’in başrollerini üstlendiği ‘Sanat’ Artı Sahne Mecidiyeköy’de seyirci ile buluşuyor. Satın alınan “Beyaz üstüne beyaz çizgili bir tablo” aracılığıyla sorgulanmaya başlanan dostluklar, hesaplaşmalar ve tükenme noktasına gelmiş ilişkiler “Sanat” ile sorgulanıyor.

Artı Sahne Mecidiyeköy etkinliklerinin tüm biletleri Biletix’ten temin edilebilir.