5053873217 [email protected]

 

 

12 Ocak itibariyle Teoman’ın Koyu Antoloji adlı seçki albümü yayınlandı. Teoman artık 50 yaşında. Bunu kabul etmek biz hayranlarını bile fazlasıyla rahatsız ediyor, çünkü onunla birlikte biz de yaşlanıyoruz. Dinleyicilerini bir ya da iki kuşak önceden bile saysak en genci 30 unu çoktan geçti. Yeni şarkılar ezberleyecek takat kalmadı, beyinlerimiz pek taze değil. Teoman belki de birlikte yaşlandığı kitlesine bir kıyak yapmak istedi; Zamanında söylenmiş, hala ezberleyebiliyorken sözlerini ezberlediğimiz 26 şarkıyı yeniden yorumlamak hem de daha gürültüsüz bir akustikle. Malum kafamız eski gürültüyü kaldırmıyor.

Evet coverları ya da yeniden söylemeleri pek sevmeyiz ama Koyu Antoloji Teoman’ın hayranlarını şımartması, onlara bir yeni yıl hediyesi. Klipleri de sadece hayranlarının anlayacağı tarzda çekme ve sadece internetten yayınlama  kararı  bunun kanıtı. Kimi konserlerinde bu şarkıları benzer yorumlarla dinlemiştik.

Öncelikle seçilen 26 parça özel bir seçimin yansıması ve büyük bölümü hiç hit olmayan gizli hitlerimiz. Teoman’ın ekonomik kaygısı olmaksızın sadece kendi sevdiği şekliyle yorumlaması şarkıları daha içten bir hale getirmiş. Adeta şarkıları yazdığı haliyle söylemiş.

Seçki şu şekilde;

  1. Tuzak
  2. Güzel Bir Gün
  3. Bugün
  4. Renkli Rüyalar Oteli
  5. İstanbul’da Sonbahar
  6. Galata’da Rıhtımda
  7. Bazı Yalanlar
  8. İki Çocuk
  9. Hem Hayattan Hem Ölümden
  10. Fahişe
  11. Paramparça
  12. Duş
  13. Elveda
  14. Kelimeler
  15. 1 Kadın ve 1 Erkek
  16. İstasyon İnsanları
  17. Terlemeden Sevişenler
  18. Kıskançlık
  19. Gökdelenler
  20. Mavi
  21. Limanında
  22. Doktor
  23. Ayna
  24. Sessiz Eller
  25. Soluk Soluğa
  26. Yalnız Kalpler Sütunu

 

Genelde sevilen şarkıcı yeni albüm yapıp da eski şarkılarını söyleyince dinleyicide bir hayal kırıklığı oluşur. Ancak binlerce kez dinlediğimiz Paramparça bile bambaşka bir eser gibi karşımızda, daha kişilikli ve üretim ruhuna daha yakın. Üstelik sözlerini öğrenmeye çalışmak zorunda değiliz. Zaten yeni şarkıları da öğrenemiyoruz.

Bu arada belki Türkiye’de ilk kez karşılaştığımız bir durum; Teoman bugün itibariyle tüm parçaları yeni klipleri ile birlikte Youtube’a yüklemiş. Bir de şarkı sözlerini eklemiş ki kliplerin üzerine birlikte söyleyelim diye…

Mustafa ELBİR