5053873217 [email protected]

Daha genç mi görünmek istiyorsunuz. İşte size yeni ve zahmetsiz bir yöntem: ‘Yüz yogası’ Üstelik bilimsel araştırma da yapılmış.

ABD’de Northwestern Üniversitesi’nden Dermatolog Murad Alam, “Evde uygulanabilir, toksik madde ve cerrahi müdahale gerektirmeyen bir masaj” olarak tanımlıyor yüz yogasını.

2 YIL DAHA GENÇ

Bir eğitmen, bir grup kadına yanak ve dudakların oynatıldığı bir dizi egzersiz yaptırdı. 20 hafta sonra yüzleri 50 yaşında görünen kadınların 2 yıl kadar daha genç görünüme sahip oldukları görüldü.

Egzersizlerin yüzdeki kas sayısını arttırdığı, bunun da yüzü daha dolgun gösterdiği belirtiliyor.

İşte yüz yogası hareketlerinden bazıları:

 

Gülümseyerek ve yanaklarını yüz boşluklarına sokarak – yani balık suratı yaparak – yanak ve dudakları toplayın. Beş kez tekrarlayın.

Burnu içe çekerek, çiğneme sesi çıkararak, ve daha sonra nefes alıp vererek “mm” sesini çıkarın. Dört nefes için tekrarlayın.

 

Burun yoluyla nefes alın, yumruk yapın ve yüzünüzü sıkın. Ağızdan nefes verin, dil çıkarın ve elleri açın. Üç kez tekrarlayın.

Kaşlarınızı kusursuz bir şekilde dik tutarken öpücük veriyor gibi dudaklarınızı bükün. Dört kez tekrarlayın.

Gülümseyip, parmak uçlarınızı dudak ve burun arasında sıkıştırarak, ardından direnmek için parmak uçlarıyla kaldırıp bastırarak kahkaha çizgilerini kaldırın. 20-30 kez tekrarlayın.

 

Yanaklara kendilerini şişirerek ve nefesiniz tükenene kadar yanaktan yanağa havayı aktararak tutun. Üç kez tekrarlayın.