5053873217 [email protected]

Sekizinci nesil 911 spor otomobil geçtiğimiz günlerde de kış testi sırasında görüntülenmişti. Bu kez otomobiin dijitalleştirlmiş iç kabinini görüyoruz. Göstergelerde motor durumu, yağ ısısı ve uyarılar okunabiliyor. Kalan tek analog gösterge takometre, bunda yeni Panamera’dakine benzer bir tarz kullanılmış.

Bu son test otomobili öncekilere göre kısmen farklı bir kaporta ile de dikkat çekiyor. Arka tampon ve dörtlü egzoz çıkışları 911 Turbo’dan alınmış. Arkada aynı zamanda yeni tam uzunlukta LED aydınlatma şeriti bulunuyor. Diğer yeni tasarım özellikleri kamuflaj nedeniyle çok belirgin değil ancak dramatik değişiklikler beklenmiyor.

Yeni 911’de daha geniş tekerlek izleri bekleniyor, bu sayede stabilite, yol tutuşu ve sürüş dinamikleri gelişecek. Ayrıca modelde hibrit teknolojisine de yer verilmesi gündemde, artan genişlik hibrit sisteme yer açmak için de gerekli olabilir.

Geçtiğimiz Ocak ayında Detroit Motor Show’da konuşan 911 mühendislik şefi Dr. Erhard Mossle, Porsche’nin 911 için plug-in hibrit sistemi kullanmayı düşündüğünü onaylamış ancak bunun bir sonraki nesilde gerçekleşebileceğini belirtmişti.

911’de hibrit versiyon CO2 emisyonlarının azalacağı ve yakıt tüketiminin daha ekonomik olacağı anlamına geliyor ancak model hala performans odaklı bir otomobil olarak kalacak ve altı silindirli motor kullanacak. Hibrit 911’in iki üç yıl daha piyasaya çıkması beklenmiyor.

Yeni 911 Cabriolet de görüntülendi
Yeni 911 Coupe’nin yanı sıra, Cabriolet versiyonu da kameralara yakalandı. Test otomobili hafif görsel değişiklikler ve daha geniş yan bombeler ile dikkat çekiyor. Test otomobilinin kaportası henüz son şeklini almamış ve eski nesil ile yeni nesilin bir karışımı halinde. Arkadaki yeni ince ve uzun LED şerit ve iki far kümesi dikkat çekiyor.