5053873217 [email protected]

Qualcomm ile Apple arasında devam eden patent savaşı, her geçen gün büyümeye devam ediyor. Apple, Qualcomm’u sekiz farklı pil patentini ihlal etmekle suçlaması üzerine, Qualcomm’dan yeni bir hamle daha geldi.

Apple ve Qualcomm savaşında yeni perde! Apple ve Qualcomm savaşında yeni perde!
Apple, Qualcomm ile arasında devam eden hukuki savaş sonrasında, iPhone modellerinde Qualcomm yongalarını kullanmayı bırakmayı planlıyor.
Geçtiğimiz ay Çin’de iPhone satışının ve üretiminin durdurulması talebi ile mahkemeye giden ve bir sonuç alamayan yonga üreticisi, bu kez iPhone 7’den iPhone X’e kadar olan modellerin satışının durdurulmasını istiyor.

Üç yeni dava açan şirket, iPhone 7, 8 ve X serilerinde toplam 16 farklı patentin ihlal edildiğini iddia ediyor.

Qualcom ile Apple arasındaki savaş büyümeye devam ediyor!
Patentlerin büyük kısmının pil ömrünü uzatan teknolojiler başta olmak üzere, kameranın otomatik odaklama özelliklerini kapsadığını ifade eden şirket, ABD Dış Ticaret Komisyonu’na satış yasağı için başvuruda bulundu.

Bu kapsamda ABD’de en büyük GSM operatörleri olan AT&T ve T-Mobile tarafından satışı gerçekleştirilen, Intel tarafından üretilen modemlerin kullanıldığı iPhone 7, 8 ve X’lerin satışının durdurulması talep ediliyor.

Qualcomm’un daha önce satışların durdurulması için yaptığı talepte, yine Intel üretimi modemlerin kullanıldığı iPhone modellerini kapsıyordu. Apple yetkilileri ise, henüz bu iddialar hakkında herhangi bir açıklama yapmadı.

Konuyu değerlendiren uzmanlar ise, satışların yasaklanacağına pek ihtimal vermiyor. İddiaların doğruluğu halinde ise, Apple’ın Qualcomm’a oldukça yüklü bir ödeme yapmak zorunda kalabileceği dile getiriliyor.