5053873217 [email protected]

İlk tanıtıldığı günden bu yana gerek tasarım gerekse donanım özellikleriyle dillerden düşmeyen iPhone X, bu sefer yeni bir sorunla gündemde. Ancak bu seferki sorun cihazla ilgili olmaktan ziyade direkt olarak üretim sürecini etkilemekte.

iPhone X hızlı şarj Android’in gerisinde! iPhone X hızlı şarj Android’in gerisinde!
Hızlı şarj destekleyen iPhone X ve iPhone 8 modelleri Android rakipleri karşısında geride kalmış durumda. iPhone X hızlı şarj konusunda ne kadar geride?

Bir süredir iPhone X ile ilgili donanım ve yazılım problemleriyle baş etmeye çalışan Apple, bu sefer cihazın üretiminin tamamen durması riskiyle karşı karşıya.

Zira telefon için gelişmiş esnek anakart tedarik eden Interflex firması yakın zamanda büyük bir düşüş yaşadı ve tüm üretim faaliyetlerini askıya aldı. Interflex esnek devre kartlarının üretiminin neredeyse yarısını sağladığı için dolaylı olarak cihazın üretimi de yarı yarıya yavaşlamış durumda.

iPhone X kısa sürede benimsendi! iPhone X kısa sürede benimsendi!
Yeni iPhone satışa çıktıktan sonraki süreçte önemli bir kullanıcı kitlesine ulaştı. iPhone X şu anda toplam aktif iPhone modellerinin % 2’sini oluşturuyor.
Piyasa analistlerine göre eğer sorun bu hafta içinde çözülmezse, Apple siparişlerini zamanında yetiştiremeyecek ve büyük ölçütte zarar edecek. Ayrıca Apple için başka bir tedarikçinin olmayışı işlerin içinden çıkılamaz bir hal almasına sebep oluyor.