5053873217 [email protected]

Volkswagen 2020’ye kadar I.D. hatchback modelinin ardından I.D. Crozz üretim modeli ve coupe-SUV elektrikli otomobilleri çıkartacak.
Volkswagen 2020’ye kadar iki elektrikli SUV çıkartacak

Volkswagen Grup 2020’den itibaren elektrikli performans otomobilleri çıkartacak
Volkswagen elektrikli mobilitenin geleceğini şekillendirecek
Audi Almanya’da iki yeni elektrikli SUV üretecek
Volkswagen 2020’ye kadar yeni bir elektrikli model ailesi başlatacak. Model serisinde iki yeni SUV ve bir sedan olacak. Bu modeller 2019’da çıkacak I.D. hatchback modelini takip edecek ve 2022 için planlanan I.D. Buzz Microbus’tan önce gelecek. Volkswagen’in tasarım yöneticisi Klaus Bischoff üretim modeli I.D. hatchback modelinin detaylarını paylaştı, ayrıca 2020 itibariyle bayilerde iki yeni SUV’nin görüleceğini onayladı. Bunlardan birisi geleneksel bir SUV olacak, ayrıca I.D. Cross coupe-SUV’nin üretim versiyonu sunulacak.

İlk SUV daha küçük T-Roc modelinden ve benzer boyuttaki Tiguan’dan görsel olarak esinlenecek. Ön kısım benzer olsa da, I.D. Crozz konseptinden daha dik tavan şekli daha fazla baş mesafesi ve bagaj kapasitesine izin verecek.

İki SUV arkadan çekişli sürüş sistemi ve yeni iki motorlu sistemle sunulacak. Büyük motor arka aksa monte edilecek, küçük motor ise ön tekerlekleri sürecek. Sistemin toplam güç çıkışı 304 hp. Ekstra güç çıkışı ihtiyacı bu modelin 482 km elektrikli sürüş mesafesi sunacak hatchback kuzeninden daha kısa menzilli olacağı anlamına gelebilir.

VW yöneticisi Herbert Diess bu yeni elektrikli otomobil serisinin yanı sıra, 2020’li yıllarda “daha duyusal” elektrikli modeller de çıkartacaklarını söyledi. Bunlar arasında Scirocco’nun yerini alacak bir spor coupe de olacak. Ayrıca elektrikli Beetle modeli planlanıyor.