5053873217 [email protected]

Google, Android 8.1 işletim sistemi sürümünü yayınladı. Google tarafından kullanıma sunulan Android 8.1 özellikleri de ortaya çıktı. 2017 yılı bitmeden sürpriz bir şekilde Android 8.1 yayınlandı.

android 8.1 yayınlandı
Android 8.1 yayınlandı. Android Go geliyor!
Google, Android 8.1 işletim sistemini yayınladı. Bu sürümün en önemli yeniliği ise düşük sistemli cihazlar için duyurusu yapılan Android Go sürümü oldu. Android Oreo, Go Edition olarak da isimlendirilen bu güncelleme, Nexus ve Pixel cihazları için kısa bir süre sonra indirilebilir durumda olacak.

Oreo 8.1 sürümü ile gelen yenilikler ise geliştirici sürümü sayesinde ortaya çıktı. İşte Android 8.1 özellikleri!

Neural Networks API : Bu API sayesinde donanımsal hızlandırma özelliği gelecek. NPU’ların daha verimli çalışmasını sağlayacak olan bu geliştirme ile ağ yüklemelerindeki gecikme süreleri daha da azalacak. Güvenlik noktasında ise hassas verilerin cihaz dışına çıkması engellenecek. Kullanılan cihazda NPU varsa bu işler NPU’lar ile çok daha performanslı olacak. NPU’nun olmadığı durumlarda ise API, bu işlemleri CPU üzerinden gerçekleştirecek.

Pixel Visual Core : Google’ın özel tasarım ilk yardımcı işlemcisi 3. parti geliştiricilere açılıyor. Pixel 2 ve Pixel 2 XL modellerinde gösterilen bu yardımcı işlemci, öğrenme ve görüntü işleme noktasında yazılım şirketlerine avantaj sağlayacak. 3. parti kamera ve 1. parti kamera API’ları HDR+ modunda fotoğraf çekebilecek.

Daha güvenli web : Bu özellik kötü URL’lere yönlendirme yapma potansiyeli olan WebView girişimlerini tespit edip engelleyebilecek.

Bildirim sesi : Uygulamalara saniye başına bir kere bildirim sesi çalma izni verilecek.

Bluetooth geliştirmeleri : Hızlı Ayarlar alanında Bluetooth cihaz pil durumu görüntülenebilecek. Telefonunuza bağlı bir Bluetooth cihazının pil durumunu bu alandan takip edebileceksiniz.

Parmak izi geliştirmeleri : Parmak izi tarama özelliğinde güvenlik seviyesi artırıldı. Kullanıcılar telefonda kayıtlı olmayan parmak izi ile yapılan giriş denemeleri sonrasında cihazı tamamen kilitli hale getirebilecek.

Renk Seçenekleri: Pixel 2 ve Pixel 2 XL modellerinin görünü ayarları bölümüne renk seçenekleri eklendi. Doğal, Gelişmiş ve Sıcak renk tonları seçenekleri eklendi

Bu geliştirme ve yeniliklere ek olarak, otomatik doldurma seçeneği geliştirildi. Nexus 5X modelinde hoparlörden ses çıkmama sorunu giderildi. Pixel 2 ve Pixel 2 XL modellerinde video oynatma sırasında meydana gelen ses bozulması giderildi. Hamburger ve bira emojileri düzenlendi.