5053873217 [email protected]

i8 roadster ve i8 coupe Los Angeles Auto Show’da tanıtılıyor. Pil kapasitesi 20 Ah’den 34 Ah’ye çıkartıldı. Bu sayede i8 roadster versiyonunun elektrikli sürüş mesafesi Avrupa test prosedürüne göre 53 km’ye, i8 coupe versiyonunun elektrikli sürüş mesafesi 55 km’ye çıktı. Daha sıkı kurallara bağlı ABD testlerine göre ise her iki modelin elektrikli sürüş mesafesi yaklaşık 29 km.

Elektrikli motorun maksimum gücü 12 hp arttırılarak 143 hp oldu, üç silindirli benzinli motorun güç çıkışı ise değişmeden 231 hp olarak kaldı. Roadster versiyonun CO2 emisyonu 46 gr/km, coupe versiyonda 42 g/km.

i8 roadster modelinin açılabilir kumaş tavanı 50 km/s hıza kadar 15 saniye içinde açılıp kapatılabiliyor. Tavan dikey pozisyondayken koltukların arkasında 100 litre ilave bagaj kapasitesi açılabiliyor.

1595 kg ağırlığındaki i8 roadster coupe versiyondan sadece 60 kg daha ağır, bu da B sütunu olmadığı için yan darbelere karşı ilave yapısal destekler eklenen üzeri açık bir otomobil için makul bir artış.

Çerçevesiz martı kanadı tipi kapılar alüminyum dış kasaya sahip, bunun dışında karbon fiber katkılı plastikten üretilmişler. Ön cam çerçevesi ultra dayanıklı ve hafif materyalden, bu sayede güvenlik artıyor ve yolcular daha iyi korunuyor.

i8 roadster ve güncellenen coupe bahar aylarında Avrupa ve ABD’de piyasaya çıkacak.
PAYLAŞ