5053873217 [email protected]

BMW X2’nin konsept versiyondaki tüm agresif bileşenlere sahip olmayacağı biliniyor ancak patent çizimleri daha önce görülen prototiplerle örtüşüyor.

Yeni model için 2016 Paris Otomobil Fuarı’nda tanıtılan X2 konseptinin yumuşatılmış bir versiyonu diyebiliriz. BMW’nin başkan yardımcısı Adrian van Hooydonk otomobilin “keyif ve pratikliğin ideal kombinasyonunu arayan aktif insanları” hedeflediğini söylüyor. Bu havalı crossover otomobil, Coupe SUV janrını sevenlere hitap ediyor. Ön kısımda farların yine köşeli olduğu ancak konseptteki kadar keskin bir tasarıma sahip olmadığı görülüyor. Patent çizimlerine yakından bakıldığında farların aynı zamanda daha büyük olduğu görülüyor.

Konseptle üretim modeli arasındaki diğer farklar arasında daha küçük ön panjur, daha agresif ön tampon, üretime hazır kapı aynaları, tek ve daha küçük bir egzoz borusu, yenilenmiş arka lambalar ve standart arka tampon sayılabilir. İlginç bir ayrıntı da patent çizimlerinde C sütununda görülen küçük halka. Konseptte burada BMW logosu bulunuyordu. C sütunu logoları BMW için yeni trend haline gelebilir mi? Bunu zaman gösterecek.

Öte yandan, bu çizimin geçen yıldan olduğunu belirtelim. Çizimde görülen dev ön panjur ve çok eğimli arka kısım muhtemelen daha farklı olacak. Modelin son hali daha çok sportif bir X1 gibi görünecek.