5053873217 [email protected]

Subaru, Eylül ayında Frankfurt Otomobil Fuarı’nda yeni nesil Impreza modelinin Avrupa prömiyerini gerçekleştirmeden önce aracı gün yüzüne çıkardı. Yeni Impreza düz dört silindirli boksör tipi motorunu ve dört çekişli sürüş sistemini devam ettiriyor. Model yepyeni Subaru Global platformunu kullanıyor. Yeni platformla Impreza’nın kaportası alçalıyor ve yere 5 mm daha yaklaşıyor. Subaru bu durumun, hareketliliği ve çevikliği geliştirdiğini savunuyor. Subaru ayrıca yeni otomobilin daha iyi direksiyon tepkilerine sahip olacağını söylüyor.

Subaru, yeni Impreza’nın motorunun kesin özelliklerini henüz ilan etmedi, ancak eski otomobilin 1.6 litrelik motorunun geliştirilmiş bir versiyonu olacağı öngörülüyor. Yeni modelde daha fazla motor seçeneği sunulacak.

Impreza’nın dış tasarımı artık daha şık ve markanın BRZ ve WRX STI performans modelleri ile daha uyumlu. Henüz belli olmamasına rağmen, Avrupa versiyonu otomobilin iç kabininin neredeyse tamamen geçen yıl çıkan ABD modeli ile aynı olması bekleniyor. Modelde dokunmatik ekranlı yeni bir multimedya sistemi de bulunuyor.

Subaru, Eyesight teknolojisine standart olarak yeni modelinde de yer verecek. Bu sürüş yardım sistemi, acil otomatik fren ve adaptif seyir kontrol sistemini içeriyor. Fiyatlandırma ve satış tarihleri de dahil olmak üzere daha fazla bilgi, otomobil bu sonbaharda piyasaya çıkmadan önce açıklanacak. Yeni modelin fiyatının 22.000 euro’yu aşmaması bekleniyor.