5053873217 [email protected]

Süetin en sade hali ile hem kadın hem erkek için, önemli bir kültürün parçası olan adidas Originals Campus, günümüze uyarlanan yeni modeliyle spotları kendine çeviriyor. Yıllara meydan okuyan tasarımı ile bugüne taşıdığı sportif ve kültürel mirasıyla adidas Originals Campus serisi, 70’lerden çekici bir ilham alan giyim koleksiyonuyla tamamlanıyor.


adidas Originals dünyasının geçmişten ilham alan diğer modelleri gibi, geçmişi spora dayalı ancak bugün günlük giyim koleksiyonların en çok tercih edilen modellerinden biri olan Campus serisi, yeni sezonda, yenilenen tasarımıyla karşımızda.
Campus’un çekiciliğini anlamak için tarih dersine gerek yok ama tasarımın yıllara meydan okuyan sportif ve kültürel mirası çok etkileyici. Süetin sadeliği ile, her dönem belirli bir alt kültürü etkilemeyi başarmış serinin ortaya çıkışı 1969’lara kadar uzanıyor. Boston’da efsanevi basketbol oyuncularının giydikleri deri üç bantlara sahip model, önce Green Star, daha sonra Tournament ismini aldı ve 70’lerin sonuna kadar Kareem Abdul-Jabbar gibi efsanelerin giydiği bir basketbol ayakkabısı olarak varlığını sürdürdü. Bu basketbol modelinin efsanevi mirasıyla tasarlanan ve ilk kez 1983 yılında Campus adını alan model ise bu dönemde, artık sadece sporun değil günlük yaşamın da bir parçası olmaya eş zamanlı olarak başlamıştı. Bordo, yeşil ve mavi renkleriyle, hip hop akımının etkisinde olan üniversite gençliğinin en favori kendini tanımlama araçlarından biri olan Campus, popüler silüeti ile adeta hip-hop tarzının kalıcılığını da haber veriyordu. 80’lerde, metal, punk ve hip hop’dan etkilenen dönemin yıldız müzisyenleri, Campus silüetini tarzlarının bir parçası haline getirdiler. Böylece, modelin cazibesi okyanus ötesine taşındı ve neredeyse hiç reklamı yapılmamış olan bu ayakkabı, bir efsaneye dönüştü. Daha sonraki yıllarda, Campus silüeti, Avrupa’nın Club kültüründen, funk ve jazz’dan esinlenen DJ’lerine, öncü perakende mağazalarından, Japon moda koleksiyonerlerine ve Amerika’nın kaykay kültürüne kadar birçok yaratıcı tarafından sahiplenildi. 1990’lı yıllara girerken Campus modelinin özel sürümleri adidas Originals tarafından yeniden hayatımıza dahil edilmişti. 1995 yılında ise, Campus II modeli, süet ve deri formunda, sınıfları ve cinsiyeti aşan bir şekilde, en fazla satılan ayakkabı oldu.
İkonik Kutlama
Sınıf, cinsiyet ve kimlik ayırt etmeksizin tüm kültürel değişimlere uyum sağlayan ve onlar tarafından sahiplenilen Campus serisi, günümüz kültürünün de bir parçası olarak yeniden hayatımızda. Campus modelini farkında olmadan en çok satan ayakkabı haline getiren sade görünüm bugün de varlığını koruyor. Tamamen klasiklerden oluşan Campus serisi, süet yapıya ve 3 bantlı kontrast oluşturan ayrıntılara sahip. Tonlu dikişler yapı ve ayrıntıyı ön plana çıkarırken, yan kısımda bulunan ikonik ‘Campus’ logosu da klasik görünümü tamamlıyor. Köklerine saygıyla bağlı olan model, geçmişte bir basketbol ayakkabısı olması sebebiyle, yastıklama ve darbeye karşı korumayı arttıran geniş bir orta tabana sahip. Yeni işlemeleri, düz yan yüzeyleri, ince kenar ve topuk hatları ile güçlendirilmiş ayak ucu ise günümüzün Campus ayakkabısının diğer bileşenleri.
Campus serisi, 4 farklı model ile 2017 yaz ve sonbaharını karşılıyor: geçmişten gelen deniz mavisi rengi, 3 bantını da dahil eden tek lacivert rengi, buz pembesi tabanı üzerinde feminen gri rengi ve açık pudra rengi.
70’lerin Yeniden Yorumu
adidas Originals, Campus’ün tasarım dili ile yarattığı 70’ler ilhamlı giyim serisini de Campus Serisi ile birlikte sunuyor. 70’lerin kültüründen esinlenen koleksiyon, adidas Originals tarihini modern bir şekilde yorumlamak amacıyla 3 bantlı görünümden ilham alıyor. Erkek modelleri, ikonik adidas Originals logosu, cesur renk paleti, göğüs bandı deseni gibi nostaljik marka ayrıntıları içeriyor. Kadın modelleri arasında ise, 1970’li yılların Japon reklam posterlerinden ilham alan puantiye motifli, fileli, uzun kollu model dikkati çekiyor. 70’ler Tekstil Koleksiyonu, adidas arşivlerine ait estetiğin, otantik bir şekilde yeniden keşfedilmesinin bir göstergesi.
Campus Serisi ve 70’ler ilhamlı tekstil koleksiyonu, shop.adidas.com.tr adresinde, adidas Originals Nişantaşı Mağazası ve seçili adidas satış noktalarında satışta.