5053873217 [email protected]

Peugeot, geçen yıl Dakar’ı domine ettiği PEUGEOT 2008 DKR’nin ardından daha da güçlenmiş bir otomobille Güney Amerika’daki meydan okumaya hazırlanıyor. 2016’da Stéphane Peterhansel’in kazandığı Dakar’da, 2017’de de zirveyi bırakmak istemeyen Peugeot yine iddialı bir araçla şimdiden rakiplerine gözdağı verdi.

Peugeot’nun yeni Dakar canavarı PEUGEOT 3008 DKR’nin tanıtımı sırasında konuşan takım patronu Bruno Famin yeni aracın bir sonraki adımın sembolü olduğunu ve PEUGEOT 3008 DKR ile yaptıkları şeyin zayıf noktaları güçlendirilmiş ve hızlandırılmış yeni bir araç yaratmak olduğunu söyledi.

Yeni Dakar canavarı PEUGEOT 3008 DKR’nin tanıtım videosunu hemen girişteki videoya tıklayarak izleyebilirsin!

Peugeot’nun yol aracı modelinden yola çıkılsa da ortada tamamıyla güçlendirilmiş bir ralli aracı olduğunu söyleyen tasarımcı Sebastien Criquet, PEUGEOT 3008 DKR’yi kendine özgü bir tasarım dili olan ve ardındaki büyük meydan okumanın farkındalığıyla yaratılan bir araç olarak tanımlıyor.

Araçta ilk bakışta ön tamponun bütünüyle ortadan kalktığını, küçülmüş camları ve elbette genişletilmiş gövdeyi fark ediyoruz. Ama tüm yeniliklere tamamen vakıf olmamız için biraz daha beklememiz gerekiyor. Dakar 2017 yaklaştıkça bütün ihtişamıyla gözler önüne serilecek PEUGEOT 3008 DKR, firmanın Dakar’daki köklü başarısını devam ettirecek gibi gözüküyor.

Elbette, Peugeot’nun Dakar’da yeni bir zafere ulaşması için yetenekli pilotlara da ihtiyacı var. Eh, Stéphane Peterhansel, Carlos Sainz, Sébastien Loeb kadrosuna Cyril Despres’nin de ekleneceğini düşünürsek o konuda da Peugeot’nun hayli iddialı olduğunu söyleyebiliriz.

Yeni Dakar Canavarı Peugeot 3008 DKR ile ilgili tüm bilgiler yine bu sayfalarda olacak. Takipte kal!