5053873217 [email protected]

Amerikalı iş adamı Elon Musk, Mars’ı kolonileştirmek için geçtiğimiz aylarda duyurduğu projesinden yeni detaylar paylaştı.

Geçtiğimiz aylarda sahibi olduğu SpaceX’in BFR ve BFS araçları sayesinde insanoğlunun “Kızıl Gezegen”e inebileceğini belirten ve Meksika’nın Guadalajara kentindeki 67’nci Uluslararası Uzay Yolculuğu Konferansı’ndaki konuşmasında, “Gezegenlerarası Taşıma Sistemi Projesi”si açıklayan Musk, projesini detaylandırdı.
Uzay aracı ve roket üreticisi SpaceX ve otomobil firması Tesla Motors’un sahibi Musk, Mars’ı kolonileştirmek için geçtiğimiz aylarda duyurduğu projesinden yeni detaylar paylaştı.
Mars’ta bir koloni kurmak için ‘Gezegenlerarası Taşıma Sistemi’ kurulması gerektiğinin altını çizen Musk, insanları bu projeye çekmek adına istenilen ücretin de düşürülmesi gerektiğini belirtti.
Şu an sahip olunan uzay seyahati teknoloji ile bir insanı Mars’a göndermenin maliyetinin 10 milyar dolar olduğunun altını çizen Musk, Kızıl Gezegen’de bir koloni kurmak için kendi kendisine yeten bir medeniyet kurulmasının zorunluluğunu dile getirdi.


Musk bu plan kapsamında Mars’a uzay araçları için tesisler yapılması gerektiğini belirtiyor.
Ancak Mars’a koloni kurmak için kolları sıvayan tek kişi Musk değil.
Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) geçtiğimiz aylarda 100 yıl içinde Mars’a koloni kurmayı öngören ‘Mars 2117’ isimli projesini duyurmuştu.