5053873217 [email protected]

Ataşehir’de Ihlamur Festivali başlıyor!

Ataşehir Belediyesi 18-19 Haziran’da ilkini gerçekleştireceği Uluslararası Ataşehir Ihlamur Festivali’ne ev sahipliği yapıyor. Ihlamur kokusuna bürünecek festivalde Türkiye’nin yedi bölgesinden gelen otlar da tanıtılacak.

Doğa tutkunları ıhlamur ağaçları altında gönüllerince iki gün geçirebilecekleri Ataşehir Ihlamur Festivali’nde buluşuyor. Ihlamur kokusu ve tadıyla geçecek festivalde ayrıca Türkiye’nin yedi bölgesinden gelen otlar tanıtılacak. Malatya’dan kenger, Ordu’dan melocan, Sivas’tan madımak, Taşköprü ve Tunceli’den sarımsak, Tokat’tan yaprak, Çorum’dan ısırgan otu, Kars’tan evelek ve Antakya’dan zahter bitkileri ile birçok yöreden çeşit çeşit gelen bitkiler tanıtılacak. Festivalde yöresel ürünlerin satılacağı stantlar da yer alacak.

Tüm doğaseverleri Ataşehir’de buluşmaya ve ıhlamurların eşsiz kokusunu soluyarak hep birlikte toplamaya davet eden Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “Kentlerin akciğerleri, rengi ve süsü ağaçlardır düşüncesinden yola çıkarak bugüne kadar ilçemize binlerce ağaç diktik. Gerek kokusu gerek görsel güzelliği ile Ataşehir’in her yanını ıhlamur ağacı ile süslemeye devam edeceğiz. Bu yıl ilkini gerçekleştireceğimiz festivalimizde ıhlamur ağaçlarına merdivenlerle çıkıp çiçek ve yapraklarını toplayarak önce kurutacağız, ardından da kazanda kaynatacağız” dedi.

18-19 Haziran’da düzenlenecek Uluslararası Ataşehir Ihlamur Festivali, kokusuyla insanı büyüleyen ve şifalı bitkilerin başında gelen ıhlamur ağaçlarının altında yapılacak. Yüksek katlı yapılarıyla bilinen Ataşehir, 2 binden fazla ıhlamur ağacını barındırıyor. İlçedeki park ve yeşil alanlardaki peyzaj çalışmalarında ıhlamur ağacı kullanan Ataşehir Belediyesi, bir yandan da ıhlamur ağaçlarının sayısını artırıyor. Ataşehir Belediyesi’nin hazırladığı festivalde, kışın kilosu 200 liraya kadar çıkan ıhlamur, konuklar tarafından ücretsiz olarak toplanacak.

Atatürk Mahallesi Meriç Caddesi Kamelya Çarşısı önü Amfili Park’ta düzenlenecek festivalin ilk gününde ıhlamur ayıklama, söyleşi, şiir dinletisi, kortej yürüyüşü, atölyeler, dans gösterisi ve konserler düzenlenecek. İkinci günde ise; Suzan Kardeş Konseri, atölyeler, söyleşi ve dans gösterileri var. Fransa, Küba, Bulgaristan ve Romanya’dan dans topluluklarının da katılacağı festivalin ilk gününde Yard. Doç. Uğur Baran Kasırga tarafından “Neo Gastronomi”, ikinci gününde ise Ebru Şinik tarafından “Nefes Alma Teknikleri ve Kokuların Beyine Etkileri” ile Bulgaristan’dan katılan Prof. Desislava Fagradyan tarafından “Ihlamur” konulu söyleşiler düzenlenecek.