5053873217 [email protected]

Opel’in yeni sloganı “Gelecek Herkesindir” olarak açıklandı. Opel ileri teknolojileri herkes için ulaşılabilir kılmayı hedefliyor. Bu yaklaşım markanın geçmişinden getirdiği bir özellik. 1989’da üç yollu katalitik konvertörü standart olarak sunması, 1995’te tüm binek otomobillerinde tam boy airbag koymaya başlaması ve şimdi de 520 kilometre menzilli yeni devrimsel elektrikli otomobili Ampera-e ile süreklilik gösteriyor. Otomotiv endüstrisi hiç olmadığı kadar hızlı ve kökten değişimler içinde. Aracın kendisi artık merkezde değil. Odak, kişilerin ulaşımına kaymış durumda. Bu bir paradigma değişimi. Mekanikten dijitale, akaryakıtlıdan elektrikliye ve otomobil sahipliğinden anlık ihtiyaçlara yanıt veren dönüşümleri kapsıyor. Opel Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik: “‘Gelecek Herkesindir’ bir ürün vaadinden de öte bir taahhüt, yaklaşım ve zorunluluk” dedi ve ekledi: “Opel markamız teknolojik yenilikleri geniş kitlelere ulaştırmada her zaman öncü rol oynuyordu. Yeni sloganımız Opel’in geçmişi ile gelecek planlarını birbirine bağlıyor. Bu, bizi harekete geçiren ve markamızı en doğru temsil ettiğine inandığımız bir duruş.”

Dört kelime tek mesaj: Opel’in teknolojilerine herkes erişebilir
Yeni slogan Opel’in marka konumlandırmasının iki yönünü gösteriyor: “Gelecek” göndermesi standartları belirleyen ulaşım çözümlerinin sadece sürekli inovasyon ile hayata geçebileceğinin altını çiziyor. “Herkesindir” söylemi ise bu çözümlerin ve teknolojilerin herkes için ulaşılabilir olması gerekliliğine vurgu yapıyor. Opel’in son dönemde standartları belirleyen IntelliLux LED® matrix farlarını orta ve kompakt segmentte sunmaya başlaması bu yaklaşıma sadece bir örnek. Opel, böylece insan odaklı bir ulaşım modeli yaratmak için iradesini net şekilde ortaya koyuyor. Ulaşımın; otonom, elektrikli ve insanların birbirleri ile sürekli bağlantılı olduğu bir gelecek için, “Gelecek Herkesindir” sloganı gerçek bir yol gösterici.

Yeni dönemin başlangıcı yenilenen Opel logosu ile de kendini gösteriyor. Öze odaklanan tasarımda, amaç netlik ve sadeliği yakalamaktı. Bu günden itibaren tüm iletişim kanallarında iki boyutlu yeni tasarım kullanılacak. Elbette logoda Opel’in karakterini belirleyen tüm nitelikler korunuyor: Tekerleği sembolize eden daire ve saf enerjiyi temsil eden şimşek bir bakışta sade ve net şekilde göze çarpıyor.

Modern liderlik stili: Yeni Insignia ile herkes için premium teknoloji
Yeni Opel Insignia ürün tarafında yeni sloganın nasıl hayata geçirileceğini net şekilde gösteriyor. Yeni Insignia, yenilenmiş logo’nun kullanıldığı ilk seri üretim modeli ve kendi segmentinde rakiplerine kıyasla en geniş akıllı teknoloji yelpazesini sunuyor. Bu teknolojiler içinde standartları belirleyen IntelliLux LED® matrix farları, ultra modern dört çeker sistemi, akıllı sürücü destek sistemleri, Head Up Display ve daha nicesi bulunuyor. Özellikle pahalı premium markalara ilgi duyanlar için cazip bir seçenek olarak öne çıkıyor. Özetle, Almanya’da üretilen yeni Insignia sınıfında liderliğe aday.
Sıradışı kampanya reklam metni de bu durumu açıkça ortaya koyuyor: “Liderliğin tanımı değişiyor. Onlar başarıya giden yolun kalplerden geçtiğini bilirler. Her düştüklerinde daha da güçlenirler. Onlar her zaman hisleriyle hareket ederler ve kimseyi arkada bırakmazlar. Tek başına oynamazlar, takım ruhuna inanırlar. Daima iyisini, daha iyisini ararlar…” Öncülük eden, motivasyon sağlayan ve geride kimseyi bırakmayanlar için yeni Insignia biçilmiş kaftan. Böylesi bir otomobili sıradışı ve herkesin kolaylıkla yanına yaklaşabildiği Jürgen Klopp’tan daha iyi kim temsil edebilir?

Özcan Keklik: “Artık yeni bir liderlik stilinin zamanı. Bu başta yeni Insignia olmak üzere tüm yeni modellerimizde görülüyor. Alman mühendisliğinin sonucu olarak yeni amiral gemimiz sadece lüks otomobillerde bulunan premium teknolojileri sunuyor. Yeni modelimizin sınırları zorladığı kesin. Ancak bu sınırlar aşılmak için var.”

“Herkes için Alman teknolojisi” sloganı yeni Insignia’nın bugün itibarıyla başlayacak olan 360 derece iletişim kampanyasının merkezinde bulunuyor. 360 derece iletişim kampanyası TV, Internet, sosyal medya, radio ve basılı ve billboard ilanlarını kapsayacak.

Kampanya videoları: Yeni Insignia üstünlüklerini sergiliyor
Yeni Insignia yeni fırsatlara imkan tanıyan gerçek bir takım oyuncusu. Bu durum yeni amiral gemisinin premium teknolojilerine vurgu yapan diğer videolarında da açıkça görünüyor. Premium teknolojileri yeni Insignia’ya rakipleri üzerinde üstünlük sağlarken, yolu paylaştığı diğer kişilere de yardımcı oluyor.

Yeni liderler öncü IntelliLux LED Matrix farlar sayesinde geniş bakış açısına sahiptirler ve karanlıkta kaybolmazlar. Dahası yolda gelişmiş tork vektörleme özellikli dört çeker ile yol tutuşlarını asla kaybetmezler. Yeni Insignia’nın daha nice üstün özelliğine internet üzerinden erişilebilinir. Opel Youtube kanalında Insignia meraklıları yeni modelin business sınıfı konfor sağladığını ve güvenliği herşeyin üzerinde tuttuğunu altı kısa videoda görebilirler. Bu videolar AGR sertifikalı ortopedik koltuklara, otomatik bagaj kapağına ve yaya tanıma özelliğine sahip acil fren sistemine vurgu yapıyor. Ayrıca yeni Insignia bir Opel’den beklenecek şekilde IntelliLink bilgi-eğlence sistemi ile birinci sınıf bağlantı özellikleri ve akıllı telefon entegrasyonu vaat ediyor.

Sosyal medya kampanyası: “Son söz her zaman patronun: teşekkürler!”
Opel yeni nesil Insignia’nın neyi simgelediğini hedef gruplarına odaklı spesifik mesajlar ve Facebook ve LinkedIn gibi sosyal medya kanallarında özel “Yönlendirici İpuçları” ile anlatacak. “Son söz her zaman patronun: teşekkürler!” gibi şaka yollu önerilerle takım oyuncularının hayatta nasıl başarılı olduğu anlatılacak. Yeni Opel Insignia sportif, zarif görünümü ve son teknoloji özelliklerine rağmen alçakgönüllülüğü de simgeliyor.

Diğer tüm Opel kampanyalarında olduğu gibi Scholz & Friends Hamburg ajansı 360 derece Insignia kampanyasını yürütecek. Ajansın Kreatif Direktörü Nils Alzen: “Yeni Insignia bilindik liderler için bir otomobil değil! Yeni Insignia kampanyası daha kapsayıcı bir liderlik mesajını taşıyacak” dedi.

“Gelecek Herkesindir” sloganını bir taahhüt, yaklaşım ve zorunluluk olarak görmesi ve 2017’de sürdürmekte olduğu tarihindeki en büyük model atılımı ile Opel geleceğe hazır.