5053873217 [email protected]

Apple’ın 10 yıl önce piyasaya sürdüğü iPhone bugün yüz milyonlarca kişinin cebinde. Peki iPhone’ların kullanıcıya sunduğu tüm özelliklere hakim misiniz? İşte iPhone’ların gizli özellikleri…

Önce Ayarlar>Genel>Erişim`e girip Büyüteç özelliğini aktif hale getirin. Ardından Home butonuna herhangi bir zamanda üç kere peş peşe basmanız halinde büyüteç açılacak ve objeleri, yazıları yakından inceleyebileceksiniz.
Telefonunuzla fotoğraf çekmek istediğinde bunun için kulaklığınızdaki ses açma kapama tuşlarını kullanmanız yeterli.
Bunun dışında kamera modundayken iPhone’un ses açma kapama butonlarıyla da fotoğraf makinesi kullanır gibi fotoğraf çekebilirsiniz.
Emoji klavyeyi ayarlanıza ekleyin. Bunun için Ayarlar>Genel> Klayve>Emoji klavye ekle yolunu kullanabilirsiniz.
“CAPS LOCK” özelliğinden faydalanmak için Shift yani klavyenin sol kısmında yer alan yukarı ok butonuna çift tıklamanız yeterli.
Gönderilen mesajın okunup okunmadığını öğrenmek için iMessage uygulamasını kullanabilirsiniz. Kullanmak için “Okundu Mesajları Gönder” seçeneğini seçmek yeterli.
İnternette gördüğünüz bir resmi kaydetmek için parmağınızı resmin üzerinde basılı tutun ve fotoğrafı kaydedin.
Gelen bildirimleri görmek için flaş ışığını kullanabilirsiniz. Örneğin arama geldiğinizde flaşınız yanıp sönebilir. Ayarlar menüsü içinde ilgili ayarı bulabilirsiniz. (Settings>Accessibility)
Mesajlaşmalarınızın saatini anbean takip etmek mümkün. Bunun için mesajların üzerine parmağını dokundurarak sola doğru kaydırın. Zaman dilimlerini sağ bölümde göreceksiniz.
%100 etkili olduğunu söylemek mümkün olmasa da, uzmanlar uçak modunda olan iPhone’ların daha hızlı şarj olduğu konusunda hem fikir.
iPhone’da herhangi bir bölümde yazı yazarken iPhone’u sağa sola sallarsanız karşınıza üç seçenek çıkacak.
Geri Al butonuna tıklarsanız yazdıklarınızı silebilirsiniz.

iPhone’ların en büyük eksikliklerinden biri de tarih oldu. Artık istemediğiniz kişilerin telefonlarını kara listeye atabiliyor, bu kişilerden arama almıyorsunuz. Bunun için Ayarlar>Telefon>Engellenenler kısmına girmeniz yeterli.


İstenmeyen uygulamaların veri çekmesi engellenebiliyor.

iOS 7’den önce Wi-Fi veya Bluetooth açmak için birkaç sayfa gezerek ayarlar uygulamasına girmek gerekiyordu.