5053873217 [email protected]

Herbert Diess’e göre, üreticilerin motor küçültme eğilimi devam ederse, emisyon ve maliyet sorunlarıyla karşılaşılabilir.
Volkswagen motor küçültme akımının sona ereceğini söylüyor
-A+Yorum yaz İlgili Haberler
Kia Yeni SUV Konseptine Telluride Adını Verdi
SEAT LEON 1.4 TSI ACT’NİN DETAYLARI
Volkswagen Arteon Geliyor
Diess, emisyon yönetmeliklerini karşılamak için her geçen gün daha da küçük motorlar geliştirilmeye devam edildiğini belirtiyor. Üreticiler, on yıldan fazla bir süredir, laboratuvar bazlı emisyon düzenlemelerini karşılamak için yeni, turbo ve turbo olmayan üç silindirli motor aileleri dahil olmak üzere daha küçük motorlar geliştirmeye odaklanmış durumda. Bununla birlikte, Diess, daha küçük motor geliştirmenin maliyetinin, gerçek dünya verilerine dayalı testlerin başlamasıyla birlikte yükseleceğini, dolayısıyla küçültme akımının sona erebileceğini düşünüyor. Diess “Silindir sayısının azaltılması amacına ulaştı.


Dört silindirden üçe ya da altıdan dörde düşülse de, sürüş niteliklerini koruyarak verimlilik avantajları elde ettik. Bu eğilim bir dönem için çok mantıklıydı ancak artık sona eriyor. Daha fazla küçülürsek, emisyon ve maliyet sorunları ile karşılaşacağız.” dedi. Diess, ayrıca dizel motorların yeni emisyon düzenlemelerine uyma maliyetinin – ki bu araba başına ortalama 1000 € olabilir – küçük otomobil alıcılarının artık yakıt verimliliği kazanmak için fiyat artışını kabul etmeyecekleri anlamına geleceğini söyledi.

Diess sözlerini şöyle tamamladı: “Şehir otomobilleri ve süpermini otomobiller için, 48V hibrit sistemlerin dizellerin yerini alacağı ve daha düşük fiyata aynı verimliliği sağlayacağı düşünülüyor. İçten yanmalı motorlar daha uzun süre piyasada bulunmaya devam edecekler ancak termodinamiğin sınırlarını aştığımız zaman, hibrit sistemlerin maliyeti diğer çözümlerden daha düşük olacak.”