5053873217 [email protected]

Fatih Akın, ‘Solgun-Aus dem Nichts’ filminin yıldızları Diane Kruger ve Denis Moschitto ile gazetecilere poz verdi.

Film, bombalı saldırı sonrası eşini ve çocuğunu kaybeden bir kadının hikayesini anlatıyor. Dram ve intikamı bir arada işleyen yönetmen, filmde aşırı sağcı Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) örgütünün cinayetlerine odaklanıyor.


‘Solgun-Aus dem Nichts’ filminin festivalde büyük ödülü kazanması halinde, Fatih Akın 33 sonra Altın Palmiye’ye uzanan ilk Alman yönetmen olacak. Almanya, son olarak 1984 yılında Wim Wenders’in ‘Paris, Texas’ filmiyle Altın Palmiye’yi kucaklamıştı.

Ünlü yönetmen, ‘Yaşamın Kıyısında’ filmiyle 2007 yılında Cannes Film Festivali’nde ‘En iyi senaryo’ ödülünü almıştı. Filmin başrollerini Tuncel Kurtiz, Nurgül Yeşilçay, erkan can ve Nejat İşler paylaşıyordu.

70. Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye için 19 film yarışıyor. Usta yönetmenler Michael Haneke, Todd Haynes, Andrey Zvyagintsev, François Ozon ve Michel Hazanavicius, Fatih Akın’ın rakipleri olarak dikkati çekiyor.

İspanyol yönetmen Pedro Almodovar’ın başkanlığını yaptığı jüride, ünlü yönetmenler Paolo Sorrentino ve Maren Ade ile birlikte Hollywood yıldızları Jessica Chastain ve Will Smith yer alıyor.