5053873217 [email protected]

Fox TV’de 2. sezonuyla yayınlanan Muhteşem Yüzyıl Kösem dizisi ekrana veda ediyor. Dizinin final yapacağını yapımcısı açıkladı.

Muhteşem Yüzyıl Kösem’in yapımcısı Timur Savcı, Bloomberg TV’de katıldığı programda dizi hakkında yeni gelişmeyi açıkladı.

İlk sezonuyla Star TV’de yayınlanan ve bu sezon Fox TV’ye geçen dizinin, konusu ve oyuncu kadrosu tamamen değişmişti. İlk sezonda Beren Saat’in canlandırdığı Kösem Sultan karakterine yeni sezonda Nurgül Yeşilçay hayat vermişti. Güçlü kadrosuna rağmen dizi, yeni sezonunda Fox TV’de beklenen reyting başarısını yakalayamadı. Yurtdışına satışının fazla olmasından dolayı devam ettirilen Muhteşem Yüzyıl Kösem, sezon sonunda final yapacak. Diziden geçtiğimiz haftalarda, Prenses Farya karakterine canlandıran Farah Zeynep Abdullah ve Silahtar Mustafa Paşa rolünü canlandıran Caner Cindoruk da ayrılmıştı.

Yapımcı Timur Savcı, dizinin sezon sonunda 60. bölümüyle final yapacağını açıkladı. Ünlü yapımcı, Muhteşem Yüzyıl Kösem’den sonra yeni büyük projeleri gerçekleştirmek için çalıştıklarını da söyledi.