5053873217 [email protected]

2009 Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılan Yeti şu an Skoda’nın portföyündeki en eski model ancak yakında en yenisi olacak. İkinci nesile ait bir prototip son testleri yapılırken Çek Cumhuriyeti yollarında görüntülendi. Videodaki açıklamada modelin resmi prömiyerinin 18 Mayıs’ta İsveç’in başkenti Stockholm’de yapılacağı söyleniyor ancak henüz bu tarih doğrulanmadı. Görüntülenen test otomobili kamuflajlı, dolayısıyla şu an gerçek kaporta panelleri gizli ve pek iç açıcı görünmüyor ancak son hali çok daha iyi olacak. İlk bakışta bu model için Kodiaq’ın %25 kadar küçültülmüş hali de diyebiliriz. Şu an küçük tekerlekler uyumsuz görünüyor. Dediğimiz gibi bu henüz otomobilin son hali değil, o yüzden kesin yargılara varmak için erken.

Kompakt crossover otomobilin ismi de henüz tartışmalı. Skoda’nın Yeti ismini terk edip Karoq ismini kullanabileceği söyleniyor ancak bu henüz kesinleşmiş değil. Yeti zaten oturmuş bir isim, dolayısıyla bu isimden vazgeçilmesi modelin hayranlarını üzecek.

Modelin neye benzeyeceği hakkında fikir edinmek için Volkswagen Tiguan ve Seat Ateca’ya da bakılabilir. Yeni Yeti (ya da Karoq) bu iki modelden de biraz daha büyük olabilir. Daha geniş bir iç kabin sunmak her zaman Skoda’nın prensibi ve marka VW Grup içinde bu özelliğiyle öne çıkıyor.

Otomobilin üzerindeki kamuflajın tipine bakarsak, prömiyer için 18 Mayıs tarihi doğru olabilir. Aynı tipte kamuflaj yeni koltuklu Kodiaq SUV ve 2016’daki Octavia güncellemesi için hatta bir kaç yıl önce Superb için de tanıtımdan kısa süre önce kullanılmıştı. Ayrıca firma içinden kaynaklar yeni Yeti’nin Avrupa’da bu sonbaharda satışa çıkacağını söylüyor, dolayısıyla Mayıs ayı tanıtım için uygun bir zaman.