5053873217 [email protected]

Çok amaçlı kullanımlar için en ideal modeller MPV’lerdir. Genellikle aile kullanımları için çokça tercih edilen bu modeller geniş, ferah bir iç mekanla misafirlerini rahat ettirmeleriyle ünlüdürler.
MPVler, değişim adı altında tabiri caizse mutasyona uğruyor. Birçoğu SUV’lara özenerek daha çok satmayı amaçlıyor, ama gerçek özelliklerinden ödün veriyor. Tam bu noktada devreye kalitesinden, özelliklerinden, kısacası var olma nedenlerinden ödün vermeyen, aksine yenilenerek daha iddialı konuma gelen, SUV modellerine bazı konularda ilham veren araçlar giriyor. İşte onlardan biri; yeni Ford S-Max.
Çok daha çağdaş bir görünüme kavuşan Ford S-Max, markanın yeni tasarım anlayışını yansıtan çizgilere sahip. Ön ve arka tasarımında kardeşlerinden izler de taşıyan aracın uzunluğu 4796 mm, genişliği 2137 mm, yüksekliği 1655 mm. İç mekan genişliğine büyük katkı sağlayan dingil mesafesiyse 2849 mm. Donanım açısından zenginleşen S-Max’te teknolojik açıdan da bir çok ilerleme mevcut.

Boyutları oldukça büyük olan aracın güvenle hareket edebilmesi için sürücüye yardımcı birçok sistem ve ekipmana da yer verilmiş. Fark yaratan ‘Devrilme Kontrol Sistemi’, gövdenin belirli bir derecede yana yatıp yatmadığını algılıyor.

Acil bir durumda, her bir tekerleği otomatik olarak frenliyor ve aynı anda gazı ayarlayarak büyük cüsseli aracın tekrar kontrol altına alınmasını kolaylaştırıyor. 180 derece görüş sağlayan ‘Ön Kamera Sistemi’ de yeni Ford S-MAX’in en önemli artılarından biri. Ön kısmında bulunan küçük bir kamera, aracın 8 inçlik ekranında bölünmüş bir ekran görüntüsü oluşturuyor. Bu sayede aracın önünde kör noktada kalan tüm araç, bisiklet ve yayaları da görebiliyorsunuz.
Dar bir park alanından çıkmaya çalışırken açıdan dolayı göremediğiniz cisimlere çarpışma riskiniz de bu sayede ortadan kalkmış oluyor. Park ederken de geri görüş kamerası sürücünün en büyük yardımcısı.
7 kişilik bir MPV olan S-Max’in üçüncü sıra koltukları da oldukça kullanışlı. Ön koltuklarda 1081 mm, arka koltuklarda 1046 mm olan bacak mesafesi, üçüncü sıradaysa 716 mm. Fakat tahmin edeceğiniz gibi bu koltukları kullandığınızda bagaj hacmi oldukça düşerek 285 litreye iniyor.

 

Aracın bir de 160 beygirlik benzinli 1.5 litre EcoBoost motorlu versiyonu otomatik vites seçeneği bulunmuyor, sadece 6 ileri manuel şanzımanla kombine ediliyor.Fiyatıysa 147 bin 850 TL.