5053873217 [email protected]
Son teknoloji sürüş yardımı sistemleriyle birlikte, Opel Insignia Grand Sport 25.940 euro, Sports Tourer 26.940 euro fiyatla satılacak. Opel, yeni Insignia’yı dinamik, rahat, inovatif ve uygun fiyatlı olarak nitelendiriyor.
Yeni Opel Insignia 2017 Tüm Detaylarıyla

Yeni Opel Insignia geniş kabini, keyifli sürüşü ve çok sayıda güvenlik ve konfor özellikleri ile geliyor. İkinci nesil Insignia sadece dış cephesindeki nefes kesici çizgileri ile değil kabinindeki konforlu ve hoş atmosfer ile de etkileyici. Otomobilde Opel IntelliLux LED® matrix farlardan tork yönlendirmeli dört çekişli sürüş sistemine, ultra modern sürüş yardım sistemleri ve head-up display sanal kontrol paneli gibi pek çok akıllı teknoloji bulunuyor. Insignia ayrıca birinci sınıf bağlanabilirlik, akıllı telefon entegrasyonu ve yeni Opel OnStar kişisel asistan özellikleri ile geliyor ve otel rezervasyonundan park yeri aramaya pek çok işlem yapabiliyor. Genel olarak, yeni Insignia kıvraklığı ve sürüş hassasiyeti ile şaşırtıyor, daha fazla alan ve olağanüstü fiyat – performans oranı sunuyor.

Opel’de ilk kez, yeni Insignia akıllı dört çekişli sürüş sistemi ve tork yönlendirme teknolojisi ile geliyor. Modelde yine ilk kez sekiz vitesli otomatik şanzıman ve 360° kamera bulunuyor. Yeni nesil turbo motorlar, 200 kg azaltılmış ağırlık ve daha alçak oturma pozisyonu sayesinde, yeni Insignia Grand Sport ve Sports Tourer her zamankinden daha kıvrak, sürücü ile daha fazla etkileşim içinde. Otomobilin aktif alüminyum kaputu kaza durumunda yayaları koruyor, sert motor parçaları ile aradaki mesafe kaput kaldırılarak artırılıyor ve koruma sağlanıyor.

Opel CEO’su Dr. Karl Thomas Neumann, yüksek teknolojiler, güvenlik ve kıvrak performansın yanı sıra, Opel tasarımcılarının Grand Sport ve Sports Tourer’de şıklık ve atletikliğin mükemmel bir kombinasyonunu yarattıklarını belirtiyor.

Yeni modelin Insignia’nın ilk neslinin başarısını da gölgede bırakacak gibi göreniyor. 2009’da “Yılın Otomobili” seçilen model 900 bin adet satmıştı. Yeni Opel Insignia Grand Sport ve Sports Tourer modellerinin dünya prömiyeri geçtiğimiz günlerde Cenevre Otomobil Fuarı’nda yapıldı.

Saf duygu: Monza konseptinden esinlenen tasarım

Yeni Insignia Grand Sport, atletik Monza konseptinden pek çok özelliğe sahip, yeni nesil Insignia Sports Tourer’de bu daha da ileriye taşınıyor. Dış boyutlar biraz büyüyerek 4986 milimetreye ulaşsa da, yeni otomobil son derece atletik ve kıvrak görünüyor. 11 milimetre artırılmış tekerlek izi, daha belirgin ön panjur ve Monza konseptinden esinlenilmiş farlar bu algıya katkı sağlıyor. Otomobilin duruşu 92 milimetre artırılarak 2829 milimetreye çıkartılan aks aralığı ve 30 milimetre azaltılan ön çıkıntı ile de vurgulanıyor. Ön kapıda başlayarak arkaya doğru devam eden Opel kesik çizgisi ilginin önden arkaya doğru taşınmasına yardımcı oluyor. Krom pencere kenarları dinamik biçimde LED arka lambalara doğru akıyor ve sadece 1483 milimetre yüksekliğindeki Insignia Sports Tourer’e daha da atletik bir görünüm kazandırıyor. Gümüş tavan rayları (tüm donanım seviyelerinde standart) otomobili daha geniş ve alçak göstermeye yardımcı olurken aynı zamanda yüksek kaliteli tasarıma dikkat çekiyor.

 

Insignia Sports Tourer’in Monza konseptiyle benzerliği özellikle arka kısımda daha da belirgin: Temiz, net çizgilerle otomobilin şekli daha da hafif görünüyor. Çift kanat tasarımlı ince LED arka lambalar ile, otomobilin arka kısmı güçlü bir izlenim bırakıyor. Monza konseptinin yüksek teknolojili görünümü yeni modelde gerçeğe dönüşüyor.

 

Pratik, sağlıklı ve konforlu iç kabin

Detaylara gösterilen özen yolcu kompartmanında da fark ediliyor. Baş mesafesi 31 milimetre, omuz mesafesi 25 milimetre ve kalça mesafesi 27 milimetre artırılmış. Opsiyonel 1400 x 860 milimetre panoramik açılır tavan ile daha da lüks bir ortamda yolculuk edilebiliyor. İlk kez, arka koltuklarda da ısıtma sunuluyor.

 

Kokpit tamamen sürücüye göre tasarlanmış. Sürücü oturma pozisyonu öncekinden daha alçak ve tüm kontroller sürücü için kolayca erişilebilir durumda. Net çizgiler ve yontusal yüzeyler Opel’İn tasarım felsefesine sadık kalıyor ve şıklığı artırıyor. Çerçevesiz dokunmatik ekranlı IntelliLink sistemi sürücüye bakacak şekilde konumlandırılmış ve lüks bir karaktere sahip. Dokunmatik ekrana ilave olarak, kontroller üç sıra butonla sezgisel olarak çalıştırılabiliyor. En üst sırada multimedya sistemi kontrolleri, ortada ısıtma, havalandırma ve klima kontrolleri, en altta ise sürüş yardım sistemleri bulunuyor.

 

En yeni Apple CarPlay ve Android Auto destekli IntelliLink sistemleriyle olağanüstü bağlanabilirlik sağlanmış. Akıllı telefon kusursuz şekilde otomobilin multimedya sistemine entegre edilirken, kablosuz şarj imkanı da sunuluyor. Çığır açan bağlanabilirlik ve hizmet asistanı Opel OnStar da kabinde yer alıyor, kaza anında acil durum çağrısı ve otomobilin çalınması durumunda yardım gibi detaylı özelliklere sahip. Yeni bir kişisel asistan servisi de Insignia ile birlikte çıkacak ve OnStar aracılığı ile otel seçimi ve rezervasyon, park yeri arama gibi özellikler kullanılabilecek. Dahası, 4G LTE Wi-Fi erişim noktası tüm Insignia yolcularının mobil cihazlarıyla internete bağlanabilmesini sağlıyor.

AGR sertifikalı ergonomik ön koltuklar elektrikli yan kol koyma yeri ayarları, hafıza, havalandırma fonksiyonları ile öne çıkarken, ısıtmalı ön cam soğuk kış günlerinde görüşün kısıtlanmamasını garantiliyor.

 

Sports Tourer yeni pratik detaylarla geliyor. Yüklemeyi olabildiğince kolaylaştırmak için, bagaj kapağı otomobile dokunmadan tekme hareketiyle açılıp kapatılabiliyor. “Anahtarsız Çalıştırma” (Keyless Open) ile birlikte, arka tampona doğru yapılan hafif bir tekme hareketi bagaj kapağını açmak için yeterli oluyor. Ayrıca yere yansıtılan grafikle otomobilin hangi noktasına doğru tekme hareketini uygulamak gerektiği gösteriliyor. Yine aynı şekilde bagaj kapağını kapatmak da mümkün. Akıllı sistem herhangi bir engeli tanıyabiliyor ve acil durumlarda mekanizmayı durduruyor. Ek olarak, otomobilin garajda park halinde olduğu durumlarda pratiklik için açılma yüksekliği programlanabiliyor. Bagaj kapağı anahtarlık üzerindeki tuştan, kokpitteki bir düğmeden ya da arkadaki düğmeden de açılabiliyor.

 

Önce güvenlik: sürüş yardım sistemleri

Insignia’da öne çıkan yeni teknolojilerden birisi de Opel’in inovatif ve ödüllü IntelliLux LED® matrix far sisteminin ikinci nesli. 32 LED segmentine sahip yeni sistem (Astra’nın iki katı) uzun farları yönetiyor. Sayısı artan LED segmentleri farklı ışık desenlerinin farklı trafik durumlarına daha hızlı ve hassas şekilde adapte olmasını sağlıyor. Görünürlüğü daha da geliştirmek için uzun farla viraja girerken inovatif aktif viraj aydınlatma fonksiyonuyla iyi bir görüş ve üst düzey güvenlik sağlanıyor. Ayrıca kısa far modülünün içine yerleştirilmiş LED spot ışığı 400 metreye kadar full uzun farda ilave aydınlatma sağlıyor.

 

İlave sürüş yardım sistemleri

Head-up display (ön cama yansıtılan sanal ekran) hız, trafik işaretleri, hız sınırı, uyumlanabilir seyir kontrolü ya da navigasyon rotası gibi bilgileri sürücünün dikkatini yoldan almasına gerek kalmadan görüntülüyor.

 

360° kamera dört ayrı kameradan oluşuyor, arabanın farklı köşelerindeki kameralar 360 derece kuş bakışı görüntü sağlıyor, park ederken ya da düşük hızlı sürüş manevralarında sürücüye kolaylık sağlıyor.

Otomatik acil durum freni ile gelen uyumlanabilir seyir kontrolü (ACC) sistemi bir radar sensörü kullanarak öndeki taşıtla aradaki mesafeyi ölçüyor, güvenli olacak şekilde hızı ayarlıyor ve gereken durumlarda fren uygulayabiliyor.

 

Otomatik direksiyon düzeltme özellikli şerit koruma sistemi (Lane Keep Assist) otomobilin sürücünün iradesi dışında şeridinden çıkmak üzere olduğunu tespit ettiğinde ekranda uyarı veriyor, ayrıca direksiyona müdahale ederek otomobili tekrar şeridine sokuyor.

 

Arka çapraz trafik uyarısı ise bir park yerinden geriye doğru çıkarken sürücüye yardımcı oluyor. Sistem arka tampondaki radar sensörleri ile otomobilin arkasında 20 metreye kadar mesafede 90 derece açıyla sol ya da sağdan gelen nesneleri tespit ediyor.

 

En üst düzey konfor ve multimedya sistemleri

Yeni Insignia konforda da standartları belirliyor. Opel, otomobillerinde AGR sertifikalı koltukları sunan sayılı üreticilerden biri ve bu ortopedik koltukların geniş kitlelere ulaşması için en büyük çabayı gösteriyor. Premium ergonomik ön koltuklar standart ayarların yanı sıra elektrikli yan destek ayarına, masaj, konum hafızası ve havalandırma seçeneklerine sahip. Ayrıca ısıtmalı ön cam ile soğuk kış günlerinde görüşte bozulma olmadan güvenli bir sürüş sağlanıyor, ısıtmalı direksiyon ise sürücünün ellerini daima sıcak tutuyor.

 

Opel’den bekleneceği üzere, eğlence ve bağlantı seçenekleri Apple CarPlay ve Android Auto uyumlu IntelliLink sistemleri ile sağlanıyor. Önceki modellerde olduğu gibi akıllı telefonlar otomobilin bilgi-eğlence sistemine sorunsuz bağlanırken, artık kablosuz olarak şarj da edilebilecek. Opel OnStar ise otomatik yardım çağrısından çalınan otomobili bulma desteğine pek çok ek hizmet sunuyor. Ayrıca yeni kişisel asistan ile OnStar sürücü için otel seçmek ve rezervasyon yapmak gibi işlemler de gerçekleştirebiliyor. Dahası, 4G LTE Wi-Fi erişim noktası tüm yolcuların mobil cihazlarından internete girmesine olanak sağlıyor.

 

Opel’in yeni amiral gemisi Grand Sport versiyonu 25.940 euro, Sports Tourer station ise 26.940 euro fiyata sipariş edilebiliyor.