5053873217 [email protected]
Volvo baş tasarımcısı Thomas Ingenlath İsveçli markanın en çok satan modeli XC60’ın yeni neslini yaratmanın zorlu bir iş olacağını biliyordu.

Ingenlath’ın neredeyse 1 milyon kişiyi birinci nesli almaya ikna eden özellikleri koruması, buna rağmen otomobili daha yüksek bir seviyeye çıkartabilmesi gerekiyordu. Ingenlath bu süreci yeni XC60’ın İsveç’teki ön tanıtımında “Bazen tamamen zincirlerinizi kırmanız gerekir. Çalışırken şuna saygı duymalıyım, bunu korumalıyım diye düşünemezsiniz. Bu size bir yük olur ve sizi ilerlemekten alıkoyar, sınırlar. Ben ve ekibim yeni SUV’nin eskisi ile nasıl bağlantı kuracağını göz önüne aldık ancak yaratım aşamasında büyün bunları unutmanız gerekir” sözleriyle anlattı.

Ingenlath’ın XC60 ile ilgili genel değerlendirmesi

Ingenlath: “Bu otomobil kesinlikle rekabetten kaçınmak zorunda değil. Bir tasarım devrimi sayılmaz ancak kazanan bir konseptin geliştirilmesi bakımından büyük bir adım. Ne yanlış gidebilirdi ki?”

 

Yanlış gidebilecek nokta yeni SUV’nin büyük kardeşi XC90’ın stilindeki yanlış bir adımdı. Ingenlath Volvo’nun XC90’da bunu yaşadığını itiraf ediyor. Volvo, Ford’dan Zheijang Geely Holding’e devredildiğinde geleceğini XC90’a bağlamıştı. Bunun yaratacağı dalga etkisi felaket olabilirdi.

 

Ingenlath bu konuda “XC90, V90, S90 ve XC60 modelleri büyük bir dönüm noktası, büyük bir hareketti. Şu ya da bu tepkiden dolayı tasarımı yeniden değerlendirmeye vaktimiz olmayabilirdi. XC90’ın başarılı olacağı inancımızda kararlı olmalıydık” diyor.