5053873217 [email protected]

2017 Volvo XC60 gelecek ay Cenevre Otomobil Fuarı’nda yapılacak dünya prömiyeri öncesinde yeni fotoğraflar ortaya çıktı. Fotoğraflarda otomobilin burnu ve farlarının ağabeyi XC90’dan alındığı görülüyor. “Thor’s Hammer” gündüz sürüş ışıkları ve dikdörtgen ön panjur da fark ediliyor. Ayrıca fotoğraflardan birisinde farlara yakın çekim yapılmış. Otomobilin üçüncü fotoğrafında modelin köşeli bir bagaj kapağına ve XC90 gibi C sütunlarında dikey lambalara sahip olduğu görülüyor. Bu tasarım benzerliği otomobilin iç kabininde de devam edecek.

Kabinde geniş hava girişleri ile çevrelenen bir multimedya sistemi ve direksiyonun arkasında geleneksel düğmeler yerine dijital kontrol paneli yer alıyor. En güçlü XC60 otomobillerin kaputunun altında 2.0 litre dizel ve benzinli motorlar bulunacak. Volvo motor serisini küçültmeye çalıştığından şu anki XC60’da görev alan 2.4 litre D5 motora artık yer verilmeyecek.

Markanın T5 üç silindirli hibrit sistemi henüz onaylanmamış olsa da büyük ihtimalle yeni XC60’a gelecek. Hibrit sistem Volvo’nun büyüyen SUV serisinde XC60’ın altında konumlanacak XC40 ile paylaşılacak.

 

XC60’ın gelecek ayki tanıtımını takiben güncel modele yakın giriş fiyatı ile satışları da başlayacak. Bu fiyat modelin ana rakipleri BMW X3 ve Audi Q5’ten birz daha aşağıda olacak.