5053873217 [email protected]

Fİ-Çİ-Pİ serisi ile milyonları kendisine hayran bırakan Azra Kohen, yeni kitabı Aeden’i ve başrollerini Serenay Sarıkaya, Ozan Güven, Mehmet Günsur ve Berrak Tüzünanaç’ın paylaşacağı kitaplarından uyarlanan dizisini MAG okurları için anlattı.

Azra Kohen, okurları ve dizi takipçileri arasında farklılıklar olabileceğini söyleyerek, “Bu seriyi asla okumayacak olan milyonlarcası dizisini izleyebilir ve belki sonrasında bizim fark ettiklerimizi ucundan köşesinden fark edebilirler. Nihayet senkronize olabilmemiz, dev bir bütünün küçücük parçaları olduğumuzu hep birlikte anlayabilmemiz için bir fırsat bu dizi. Çünkü, “biz” öyle büyük bir kelime ki içine herkesi alınca ancak tamamlanıyor. Hayal kırıklığına uğrayanlar olacak, hiçbir yapım bizim zihnimizin zenginliğinde gerçekleştirilemez. Ben bunu kabul ederek yola çıktım. Belki de en büyük hayal kırıklığını ben yaşayacağım ama aldığım bu risk hayalini kuruduğumuz şeye, “biz”e yaklaşmamıza bir adım bile olsa benim için değer. Yanlış yargılanmak beni yoruyor” diye konuştu.

Yazar, diziyle ilgili eleştiriler hakkında ise “Bazıları, benim özel hayatımda nasıl bir konumda olduğumu bilmeden paraya ihtiyacım olduğu için böyle bir hamle yaptığımı sandıklarında sadece haksızlığa uğradığım için üzülüyorum. Ama vazgeçmeyeceğim. Sadece bir adımcık ilerleyebilmek için bile elimden geleni yapmaya, gerekirse değerli emeklerimi kurban etmeye hazırım. Çünkü, yola yazar olarak ya da dizi senaristi olmak için çıkmadım! Yola ne için çıktığımı seriyi okuyanlar biliyor olmalılar… Aeden’i okuyun, anlayacaksınız.” diyerek de eleştirilere yanıt verdi.

Karakterleri canlandıracak oyuncu seçiminde de ciddi bir strateji uygulandığını anlatan Kohen, “Sadece güzelliklerine bakarak oyuncuları seçmek artık iyi yapımların stratejisi değil. Benim için çalışkanlık ve işine gösterdiğin özen, saygı çok önemliydi ve tabii yansıtacakları karakterlerin ruhunu içselleştirecek kadar o karakterle empati kurabilecekleri deneyimlerden gelmeleri benim dikkat ettiğim bir şeydi” dedi.