5053873217 [email protected]

Kanal D’nin sevilen spikeri İrfan Değirmenci kovuldu. Kanal D’de uzun yıllardır sabah haberlerini sunan İrfan Değirmenci, önceki gün sosyal medya hesabından referadumda hayır oyu kullanacağı açıklamış ve maddeler halinde nedenlerini yazmıştı.
ARKA SOKAKLAR’IN YILDIZINDAN İRFAN DEĞİRMENCİ ÇIKIŞI ‘BENİ DE KOVUN’
Sosyal medyada İrfan Değirmenci’nin kovulmasının ardından tepki mesajları atıldı. Hürriyet yazarı Fatih Çekirge’nin de referandum’da “Evet” oyunu kullandığı hatırlatıldı.
Kanal D’den yapılan açıklamada sabahları İrfan Değirmenci ile Günaydın programını sunan Değirmenci’nin referandumda “Hayır” oyu kullanacağını açıklamasından dolayı kovulduğu açıklandı.
Kanalın açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:
“Doğan Yayın Grubu olarak “tarafsızlık” en temel ilkemizdir.
Yayın İlkeleri’mizi, uluslararası yayıncılık anlayışını dikkatle inceleyerek ve kendi tecrübelerimizi değerlendirerek oluşturduk. Yayınlarımızı yıllardır bu İlkeler ışığında sürdürüyoruz ve bundan sonra da aynı hassasiyetle sürdürmeye kararlıyız. Bağımsız bir yayın kuruluşu olarak varoluşumuzun en büyük dayanağı budur.
Arkadaşlarımızdan en öncelikli beklentimiz, kamuoyunda tartışılan konularda taraf tutar şekilde davranmaktan kaçınmaları.