5053873217 [email protected]

Büyükanne Toruna Bakma Parası Nasıl Alınır? Başvuru Şartları Neler? Nereye Başvuru Yapılacak?

İstanbul, Bursa, Denizli ve Kayseri illerimizde 5 bin büyükanneye 420 TL. maaş uygulaması yakında başlayacak. Büyükanne maaşı nasıl alınır ve şartları nelerdir sorularını içeriğimizde cevapladık. 65 yaşından küçük olan ve doktor raporuyla torununa bakabilecek durumda olduğu ispatlanan, 0-3 yaş arasında torunu olan büyükanneler bu şartlar dahilinde Devletten maaş alabilecekler. İşte tüm ayrıntıları ile 2017 Toruna bakma maaşı detayları..

5.000 BÜYÜKANNEYE AYLIK 420 TL. TORUNA BAKMA MAAŞI VERİLECEK!

Çalışan annelere verilen çocuk bakıcı bakım parası, yeni yapılacak düzenlemeler ile 2017 yılında babaanneye ve anneanneyede verilecek.  Çalışan annelerin aile büyüklerinden büyükannelerin de çocuk bakımını üstlenmeleri halinde çocuk bakım parası alabilecek. Evde çocuk bakan babaanne ve anneannelere verilecek  bakım paraları konusundaki düzenlemenin 2017 yılı içinde yakın zamanda faaliyete geçeceği yönünde açıklamalar yapıldı.

Toruna bakma parası ne zaman verilecek?

Kızları ya da gelinleri çalışırken torunlara bakma görevi de genellikle aile büyüklerinden anane veya babanneye düşüyor. Zaman zaman zorlansalar da torun sevgisi ağır basıyor. Ancak şimdi onlar  için de bakıcı parası geliyor. Açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’ndan geldi. 2017 yılında bebekli çalışan anneler için yeni bir düzenleme daha geliyor yapılan çalışmaların sonuna gelindi ve 2017 yılında evde torununa bakan büyükannelere bakım parası verilecek. Konu ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu bebekli annelere çocuklarını yakınlarına bırakanlara müjdeyi verdi.. Daha önce Hükümet kadın istihdamın desteklenmesi amacıyla 5 büyük pilot ilde başlatılan projeye imza atmıştı. Bu proje ile çalışan anneler aylık 416 euro bakıcı parası müjdesini vermişti ancak bakıcının bebeğin anneanne veya babanne olmaması gerekiyordu. Şimdi proje detaylandı ve büyükanneye de bakıcı parası müjdesi geldi. Mevcut uygulamaya göre 0/2 yaş çocuğu olan annelere aylık 1450 lira bakıcı parası ödeniyor ancak torun bakım parası şartları ile ilgili net bilgiler henüz açıklanmadı.

Daha önce Devlet destekli bakıcı parası nasıl alınır? isimli konumuzda, bakıcı parası hakkında güncel bilgiler vermiştik

2017 yılında büyükannalere aylık 1.555 TL. civarında toruna bakma maaşı verileceği tahmin ediliyor

Hükumet torun maaşının çalışmalarını hızlandırırken evde torununa bakan büyükannelerin alacağı bakım parası merak ediliyor. Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu pilot illerde uygulamaya konulacak bakım parasının çalışmalarını tamamladı. İlk olarak pilot iller seçilen Bursa İzmir illerinde uygulamaya konulacak büyükanneye toruna bakma parası 2017 yılında verilecek ve sonrasında ülke geneline yayılacak.. Çalışma kapsamında pilot illerde devlet tarafından Evde torununa bakan büyükannelere ödenecek bebek bakım ücreti konusunda henüz detaylı bir açıklama yapılmazken, bebek bakıcı parası ücreti şartlarının ayrıntıların önümüzdeki günlerde netleşeceği belirtildi. Evde babanne ve ananeye ödenecek olan evde bakım parasının destek rakamları da ay sonunda açıklanacak.  Pilot illerde 6 aylık bir gözlem süresi olacak ve ardından proje ikinci altı ayda yaygınlaştırarak bir yol haritası belirlenecek ve destek ödemesi ile ilgili çalışan annelere gerekli bilgiler verilecek Diyelim ki çocuklara hem anane hem de babanne belirli aralıklarla bakacak. Peki bu gibi durumlarda bebek bakım parasını kim alacak ne kadar alacak işte bununla ilgili net bilgiler de önümüzdeki günlerde netleşecek. Bilgiler netleştiğinde büyükanneye bebek bakım parası ile ilgili bilgileri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. Uygulamada pilot iller Bursa ve İzmir olacak Bursalı ve İzmirli büyükannelere duyurulur.

Sabah Gazetesinde yayımlanan habere göre Toruna Bakma Parasının uygulamanın önce İzmir, ve Bursa bulunan 3 ilimizde uygulamaya geçilecek ve 6 aylık deneme süreci sonrasında yürürlüğe gireceği tahmin ediliyor. Takvimin haberinde belirtildiği üzere bu uygulamadan 0-2 yaş arasında torunlarına bakan babanne ve annaneler yararlanabilecek.

Toruna bakma maaşı kaç para olacak?

Yapılan değerlendirmelerine torununa bakan büyükannaye 1.555 TL. civarında para ödeneceği tahmin ediliyor. Ekonomi Bakanımız konuyla ilgili yapmış olduğu açıklamalarda ise, proje için alt yapı oluşturulduğunu, aile seçimlerinin yapıldığını, belirli bir mevzuat çerçevesinde belirli kriterlerin aranacağını, ilk etapta bin aileye bu desteğin verilmesinin düşünüldüğünü, öncelikle 3 yaşa kadar olan torunlar için uygulama yapılabileceğini anlattığı öğrenildi.

2017 yılında Emeklilere faizsiz kredi verilecek mi?

Torunlarına bakan esnaf, emekli ananane ve babanneler Devlet tarafından sağlanan diğer destek ve hibelere de şartları taşımaları halinde başvuru yapabiliyorlar. Sıfır faizli kredi, emekli promosyonu, çiftçi ve üreticiye verilen yardımlardan da talepleri halinde başvuru yapabiliyorlar.

19/01/2017 tarihinde Sayın Müezzinoğlu Açıklama yaptı;

Sayın Müezzinoğlu uygulama için 1 yıl pilot bölge seçilerek başlanacağını ve yaşlı olan büyükanneler için, kendilerine bile bakamayanların uygulamadan yararlanamayacağını söyledi. Bunun için yaş sınırı getirileceğini ifade etti.

Geçmişe dönüş 1 yıllık çalışma şartı getirilecek

Toruna bakma maaşı alacak büyük anneler için geçmişe dönüş olarak 1 yıllık çalışma şartı getirileceğini ve bu şart dahilinde, suistimalin önüne geçileceğini vurgulayan Müezzinoğlu bu hafta pilot ilin seçildikten sonra uygulamanın başlayacağını ifade etti.

İlk olarak uygulama İstanbul veya Bursa ilimizde başlayacak ve büyükk anne uygulamasından sonuç alınırsa diğer illerimizde de, devam edecek.

Büyükanne toruna bakma parası için kriterler belirlendikten sonra Şubat ayı sonuna kadar talepler toplanacak ve 2017 Mart ayında uygulama başlayacak. 6 ay sonra 2017 Eylül ayı gibi bir değerlendirme yapılacak ve eğer uygulama yeterli görülürse, diğer illerimizde de uygulanmaya başlayacak.