5053873217 [email protected]

Ferzan Özpetek’in merakla beklenen yeni filmi İstanbul Kırmızısı’nın ilk fragmanı yayınlandı.

Usta yönetmenin senaryosunu da yazdığı “İstanbul Kırmızısı”nın ilk fragmanı sosyal medyayı hareketlendirdi. Halit Ergenç, Tuba Büyüküstün, Mehmet Günsür ve Nejat İşler’in rol aldığı filmin ilk görüntüleri, çok sayıda kullanıcı tarafından paylaşıldı.

3 MART’TA VİZYONDA
Etkileyici İstanbul görüntülerinin yer aldığı film, 3 Mart’ta vizyona girecek. Yapım, yıllar önce terk ettiği İstanbul’a birkaç günlüğüne dönen ve burada tanıştığı Neval’le birlikte aşkı da bulan Orhan’ın öyküsünü beyazperdeye taşıyacak.

İSTANBUL KIRMIZISI FİLMİ KONUSU NEDİR?

Uzun yıllar yurt dışında yaşayan yazar-editör Orhan Şahin ünlü yönetmen Deniz Soysal’ın ilk kitabı üzerinde çalışmak için İstanbul’a gelir. Deniz zenginliğinin son demlerindeki ailesiyle birlikte bir yalıda yaşamaktadır. Orhan daha ilk günden Deniz’in karmaşık ilişkileri, esrarengiz arkadaşları ve aile bireylerinin ortasında bulur kendini. Yıllar sonra döndüğü İstanbul’u yepyeni gözlerle keşfederken, unuttuğu duyguları yeniden yaşamaya başlayacaktır.

Orhan travmatik bir kayıptan sonra her şeyini kaybetmiş ve vahşi bir yaşama yönelmiş eski bir yazardır. Her şeyi bırakarak Londra’ya yerleşir ve editör olarak çalışmaya başlar. Yıllar sonra İstanbul’a geri döner. Bu geri dönüşün nedeni zamanını Paris, Londra ve Berlin’de geçirmiş ünlü yönetmen Deniz Soysal ile tanışmaktır. Deniz hem tarihi aile köşkünden annesini taşımak hem de yeni filmi için hazırlık yapmak için İstanbul’dadır. Deniz doğup büyüdüğü şehirdeki çocukluk anıların anlattığı bir Kitap yazmıştır. Orhan’ın İstanbul’daki işi, yayınlanmadan önce kitaba son dokunuşları yapmaktır. Uzun yazışmalardan sonra İstanbul’da buluşurlar.

Ancak ertesi Sabah Deniz ortadan kaybolur. Orhan’ın gelişi ve Deniz’in ortadan kayboluşu ilginç bir rastlantıya işarettir. Gizli bir soruşturma başlatılır. Herkes Deniz’in bir daha geri dönmeyeceğinden endişelidir. Bu sırada, Orhan, Deniz’in kitabında anlatılanların gerçeğin gösterişli bir kopyası olduğunu fark eder. Görünen odur ki Deniz’in gizemli yaşamı ortadan kayboluşuyla birlikte aydınlatılmanın eşiğindedir.

Ferzan Özpetek, bundan önce Karşı Pencere (La Finestra Di Fronte), Serseri Mayınlar (Mine Vaganti), Şahane Misafir (Magnifico Presenze) gibi yapımlara imza atmıştı.