5053873217 [email protected]

2017 Ford Mustang resmi Euro NCAP güvenlik testlerinde sadece iki yıldız alarak 2015 yılından bu yana test programında bu kadar düşük puan alan ilk otomobil oldu. Mustang’den önce iki yıldız alan son otomobil Lancia Ypsilon olmuştu. Jeep Compass da 2012 yılında oldukça kötü sonuçlarla karşılaşmıştı. Mustang, yetişkin yolcu korunması için yüzde 72 puan alırken – şu andaki standartlara göre pek etkileyici değilse de- gerçek sıkıntı çocuk yolcular için çarpma korumasında ve güvenlik donanımlarının eksikliğinde ortaya çıktı.

Euro NCAP’e göre, Mustang, ABD merkezli güvenlik testlerinde iyi derecelendirilecek şekilde tasarlandı ancak Avrupa standartlarına tabi tutulduğunda, otomobilin özellikleri ve yapısı uyum göstermedi.

Bunun nedeni, otomobilin Avrupa yaya güvenlik standartlarını karşılamak için yalnızca küçük güncellemelerden geçmesi ve ABD versiyonu Mustang için standart olarak sunulan İleri Çarpışma Uyarı Sistemi’nin Avrupa pazarı için kaldırılmış olması. Bu yüzden güvenlik yardımı kategorisinde otomobil sadece %16 puan alabildi.

Dahası, hem sürücü hem ön yolcu hava yastığı, Euro NCAP’in ön çarpışma testinde yeterince şişmeyerek başarısız oldu. Tam genişlikte önden çarpışma testinde, arka yolcu rolündeki cansız manken çarpışma sırasında emniyet kemerinin altından kaydı.

Euro NCAP Genel Sekreteri Michiel van Ratingen, “Ford, Euro NCAP’in Mustang’i test etmesini beklemiyordu ve Amerika’da sunduğu güvenlik teknolojilerini Avrupa’da sunmamayı tercih etti” dedi.

Önümüzdeki yılın başlarında makyajlanacak Ford Mustang İngiltere’de çarpışma önleme asistanı ve şerit koruma asistanı gibi güvenlik sistemlerini standart şekilde sunacak. Bu makyajlı versiyonun Euro NCAP testlerinde de daha yii sonuç vermesi bekleniyor.