5053873217 [email protected]

2017 yılının sonlarına doğru Duster ile başlayacak, ancak sürekli büyümekte olan SUV pazarından en iyi şekilde yararlanmak için, bu otomobil X-Trail ve Kia Sorento’ya rakip olacak şekilde tasarlanmış daha geniş ve daha pratik bir yedi koltuklu versiyon olacak. Model, Dacia Grand Duster adını aldı ve 2018’de yollara inecek. Yeni Grand Duster’ın standart Duster’da da kullanılacak güncellenmiş bir tasarım dilinden yararlanacağı düşünülüyor. Özel fotoğraflarda gösterildiği gibi, büyük SUV, mevcut beş kişilik versiyonun kaba görünümünü değiştirerek daha yumuşak, daha zarif bir görünüm elde etmeye çalışıyor. Bununla birlikte, sert gövde kaplaması yerinde kalacak.

Yeni estetiğe rağmen Dacia, temel değerlerini kaybetmemeye kararlı. Üretim masraflarını en aza indirmek için Grand Duster, küçük kardeşinde kullanılan platformun güncel bir versiyonuna ve üçüncü sıra koltuklara yer açmak için uzun bir aks mesafesine sahip olacak. Yedi koltuklu versiyon, yaklaşık 4.7 metre uzunluğunda – normal Duster’dan 200 mm daha uzun – olacak. Öte yandan yeni beş kişilik versiyonun da en az 4.3 metreye kadar büyümesi bekleniyor.

Sonuç olarak, her iki versiyon için de yükleme kapasitesi artacak. Beş koltuklu için 500 litrelik bir bagaj kapasitesi, üçüncü koltuk sırası katlanabilen diğer Grand Duster’da en az 650 litrelik bir bagaj kapasitesi bekleniyor.

Bu oranlar Grand Duster’ı büyüklük açısından Nissan X-Trail ve Kia Sorento’nun karşısına koyuyor ancak çok daha uygun fiyatı modele avantaj sağlıyor.

Ekonomik bir markaya ait olması nedeniyle yeni Dacia Duster’ın iç kabini sade ve düşük teknolojili tutulmaya devam edecek. Daha çok dış cepheye odaklanılacağı için, iç kabinde fazla bir şey beklenmiyor. Kumaş koltuklar, elektrikli ön camlar, DAB radyo ve çelik jantlar giriş seviyesi versiyonlarda dikkat çeken unsurlar olacak, daha üst modellerde klima kontrolü, uydu navigasyon ve park sensörleri standart olarak yer alacak.

Dört tekerlekten çekişli üst donanım seviyelerinde fiyat daha yukarılara çıkacak. Yeni modelde önceki motor seçenekleri büyük ölçüde devam edecek. Yeni 125 hp 1.2 litrelik turbo benzinli motor seçeneği sunulacak ancak şu anki 1.5 litrelik dizel motorun yerini daha büyük ve daha güçlü 130 hp 1.6 litre dizel alabilir. Bu motor Renault Kadjar’da da kullanılıyor.

Modelde otomatik şanzıman seçeneği ilk etapta beklenmiyor. Yine maliyetleri mümkün olan en düşük seviyede tutmak için tüm modeller standart olarak altı vites manuel şanzımanla gelecek. Dört tekerden çekiş isteğe bağlı olarak sunulmaya devam edecek.