5053873217 [email protected]

Besteci, aranjör ve yapımcı İskender Paydaş, 16 yaşında alkollü mekanlardaki sahne aldığı gerekçesiyle eleştirilen Aleyna Tilki ve Türkiye’deki müzik sektörü hakkında konuştu.


Ajda Pekkan, Sezen Aksu, Nazan Öncel, Kayahan ve Tarkan gibi isimler başta olmak üzere bir çok isimle çalışmalara imza atan Paydaş, ‘İskender Paydaş ve Orkestrası’nın bir zamanlar üyesi olan Aleyna Tilki hakkında şöyle konuştu: “Aleyna’yı severim ve ona olabildiğince referans olurum. Çünkü yetenekli kızdır.”

“Ani çıkışlar sonrası bir noktaya gelinince birine yüklenilir. Bu normaldir. Yaşından dolayı yüklenilmese başka bir şeyden yüklenilirdi. Sonuçta gündeme gelinince ilgi odağı olmak normal, bu durumda o kişinin de hayatı deşilir. Bence Aleyna durumu güzel idare ediyor.”

Türkiye’de güzel müzik yapılıp yapılmadığı sorusunu ise 49 yaşındaki Paydaş şöyle yanıtladı: “Eskiden daha az müzik yapılıyordu ve onlara zor ulaşılıyordu. Bu nedenle de kıymetliydiler. Geçen gün Atiye geldi. Bir playlist yapmış. Oturup saatlerce o listedeki şarkıları dinledik. Hindistan’daki bir İngiliz grup yapmış. Bizlerin, iyi müzik yapanların da desteğe ihtiyacı var.”

“80 milyonluk ülkemiz çok büyük yetenekler barındırıyor ama o yeteneklerin yürüyeceği yollar kısıtlı. Bir noktadan sonra çölde kuruyan nehir yatakları gibi oluyorlar.”

“Yetenekler kaybolup gidiyor. Kendi çapında yürüyebilen kişiler mevcut. Onlar yavaş yavaş konserlerine çıkmaya başladılar. Örneğin: Ceylan Ertem, Sena Şener ve Kalben.”