5053873217 [email protected]

Citroen CEO’su Linda Jackson firmanın 2017 yılında devrimsel nitelikte yeni bir süspansiyon sistemi çıkartacağını açıkladı. Yeni sistem gövde kontrolünden ödün vermeden sürüş konforunu arttıracak. Yeni süspansiyon sistemi şu anki citroen C5’te bulunan hidropnömatik sistemin yerini alacak ve zaman içinde tüm Citroen modellerinde kullanılacak. Jackson yeni sistemle ilgili “Konfor Citroen markasının en temel değerlerinden birisi. Yeni projemizle yeniden yarattığımız hidropnömatik süspansiyonun avantajlarından daha modern ve daha etkili şekilde faydalanacağız.” diyor. Jackson sistemin nasıl çalıştığına ilişkin detayları vermekten kaçınsa da firmasının mühendislerinin bir tedarikçi ile ortak şekilde yeni sistem üzerinde bir süredir çalıştığını açıkladı. Jackson sistemin bir hava sistemi mi kullandığını yoksa kendinden ayarlı mı olduğunu belirtmedi.

Bir süre önce Citroen’in lüks markası DS’in patronu Yves Bonnefont kendi markasının da benzer bir süspansiyon üzerinde çalıştığını açıklamıştı ancak Jackson bu teknolojinin sadece Citroen otomobillerde bulunacağını söyledi. Jackson “Bu teknoloji sadece ve sadece Citroen’e özel olacak, bunu garanti edebilirim. Gelecek için yeni teknolojiler seçme fırsatımız var ve bu Citroen’in temel değerlerine en uygunu, bundan eminim. Bunun yalnızca Citroen’e özel bir süspansiyon sistemi olduğuna dair size söz veriyorum” dedi.

Jackson ayrıca satıştaki Citroen gövde stillerinin sayısını yarıya indirmeye dair niyetini de tekrar ifade etti. Şu anda 14 farklı gövde stili ve Peugeot – Toyota ile birlikte geliştirilen Citroen C1’in olduğunu söyleyen Jackson, gelecekte sadece yedi gövde stili ve C1’i sunmak istediklerini açıkladı. Buna ek olarak Çin piyasasına özel uzun aks aralıklı modeller de üretilecek.

Citroen’in model serisindeki küçültmeye rağmen Jackson 2020 yılı itibariyle satışlarını %15 arttırmış olmayı ve yıllık 1.6 milyon adet satışı hedefliyor.