5053873217 [email protected]

9 Ocak 2007 tarihinde, yani bundan tam 10 yıl önce, Steve Jobs Macworld 2007 etkinliğinde sahneye çıktı ve ilerleyen yıllarda sadece mobil cihaz pazarını değil, teknoloji dünyasını ve dünya üzerindeki çoğu insanın hayatını değiştirecek cihazı, iPhone’u tanıttı. Apple, tam 10 yıl sonra, bu unutulmaz anı hatırlatıyor.

San Francisco’da düzenlenen Macworld etkinliği kapsamında sahneye çıkan Steve Jobs, tüm dünyaya iPhone’u tanıtırken; bu cihazın “dokunmatik kontrollere sahip geniş ekranlı bir iPod”, “evrimsel bir cep telefonu” ve “çığır açan bir internet iletişim cihazı” olduğunu söylemişti. Gerçekten de, Apple’ın da belirttiği gibi, iPhone geride kalan on yıldan bu yana dünya çapında bir milyarın üstünde satarak insanların hayatını değiştirdi. Donanım, yazılım ve servislerin entegrasyonu noktasında hızla büyüyen bir evrimsel platform hâline geldi. Ayrıca iPad ve Apple Watch’un da aralarında bulunduğu yepyeni cihazlara kapı açtı. Buna ek olarak insanların günlük hayatları için önemli hâle gelen milyonlarca uygulamaya vesile oldu.

Jobs iPhone’u tanıttığında bu yana iPhone da gerçekten evrim geçirdi, hem de birkaç kez. Ancak Apple’ın kurucusunun çizdiği tablo hâlâ doğruluğunu korumayı sürdürüyor. İşlevsel bir telefon olmasının yanı sıra, iPhone tam da Jobs’un tanımladığı gibi filmleri, TV dizilerini, podcast’leri oynatabiliyor; favori web sitelerini bilgisayardan telefona aktarabiliyor, fotoğrafları eşzamanlayabiliyor.

Resmi Twitter’da görüntüle
Resmi Twitter’da görüntüle
Takip et
Harry McCracken ✔ @harrymccracken
Courtesy of the Internet Archive, here’s Apple’s original January 2007 iPhone site. http://web.archive.org/web/20070111091833/http://www.apple.com/iphone …
07:45 – 9 Ocak 2017
358 358Retweet 325 325 beğeni
Apple’ın iPhone için açtığı ve şimdi de Wayback Machine sitesi sayesinde ulaşılabilen ilk web sayfasında Jobs’un üç maddeyle dile getirdiği unsurlar ön plana çıkarılıyormuş. O zamanlar bu konsept oldukça iddialı görünüyor olsa da, zaman Jobs’un tamamen haklı olduğunu gösteriyor.

Apple’ın şimdiki CEO’su Tim Cook da iPhone’un müşterilerinin hayatlarında önemli bir yer tuttuğuna dikkat çekiyor. Bu cihazın insanların eğlenme, çalışma ve yaşama biçimlerini yenid