5053873217 [email protected]

Volkswagen, çok satan Tiguan SUV model yelpazesini, yeni, daha da büyük, özellikle zarif ve çok yönlü Tiguan Allspace ile genişletiyor. Yeni SUV’nin daha uzun aks açıklığı, onu gerçek bir dev yapıyor. Tiguan Allspace, yeni modellerin lansmanını da içerecek olan Volkswagen SUV atağının devamı niteliğinde. Tiguan’ın XL versiyonu, Detroit’teki Kuzey Amerika Uluslararası Otomobil Fuarı’nda (8 – 22 Ocak) bu hafta dünya prömiyerini kutluyor. Tiguan ABD’de büyük Atlas ve özel Touareg ile birlikte sadece uzun versiyonu ile sunulacak. Avrupa’da Tiguan Allspace, Touareg ve standart Tiguan arasındaki boşluğu kapatacak. “Allspace” ismi modeli standart Tiguan’dan ayırmak için ağırlıkla Avrupa’da kullanılacak. “Tiguan” ismi Kuzey ve Güney Amerika’da kullanılmaya devam edecek, çünkü araç bu pazarda sadece uzun versiyon ile çıkacak.

Tiguan Allspace sadece uzun aks mesafesi ile öne çıkmıyor. Ayrıca, ön tasarım değişiklikleri ve geniş bir standart ekipman yelpazesiyle kendisini daha kompakt Tiguan’dan ayırıyor. Tiguan Allspace, Avrupa prömiyerini Mart ayındaki Cenevre Otomobil Fuarı’nda kutlayacak; Avrupa pazarı satışlarının 2017 yılının ikinci yarısı için başlatılması planlanıyor.

Tiguan Allspace ve Atlas için benzer tasarım DNA’sı

Yeni kaput ve radyatör ızgarası. Tiguan Allspace, kaputun ve radyatör ızgarasının biraz değişmiş tasarımı sayesinde ön taraftan kolayca tanınabiliyor. Kaputun ön yüzü farklı bir kontura ve aynı zamanda daha yüksek bir yapıya sahip. Radyatör ızgarasındaki krom çubuklar bu tasarım değişikliği ile uyum sağlayacak şekilde uyarlandı. Bu noktada, Tiguan Allspace, ABD’ye özel yeni bir Volkswagen SUV olan Atlas ile benzerlik sergiliyor.

 

Tiguan Allspace, arka kapı kolundan başlayan seçkin bir siluete sahip. D sütunundaki yan cam standart Tiguan’dan çok daha büyük, alt çizgi üste doğru yükseliyor ve Atlas’ın tasarımına benziyor. Arka bölüm aynı zamanda standart Tiguan’ın arka tarafından daha uzun.

Arkada daha fazla alan ve 115 litre ek kargo hacmi

7 kişi kapasiteli Tiguan Allspace’in uzun kaportası yan boyutlarını da etkiliyor. Aks aralığı 110 mm daha uzun ve artık 2791 mm. Daha geniş arka sarkıntı SUV’nin bağımsızlığı ve üstünlüğünün altını çiziyor. Aracın toplam uzunluğu 215 mm artarak 4704 mm’ye ulaştı. Aks mesafesi ve toplam araç uzunluğundaki artış, Tiguan Allspace’in arka yolcuları için ekstra 60 mm diz mesafesi ve ek olarak 115 litre kargo hacmi (730 ila 1770 litre) sağlıyor. Bu akıllı konsept, üçüncü bir koltuk sırasının yerleştirilmesini mümkün kılacak şekilde iç kabini genişletiyor. Bu üçüncü sıra, Avrupa’da opsiyonel olarak sunulacak ve böylece Tiguan’yı çok yönlü 5 + 2 kişilik bir taşıta dönüştürecek.

Avrupa ve ABD için farklı donanım seviyeleri

Standart aks mesafesine sahip Tiguan gibi, Avrupa için Tiguan Allspace de üç donanım seviyesinde (Trendline, Comfortline ve Highline) ve önden çekişli ya da dört çekişli sürüş sistemi seçenekleri ile satışa sunulacak. Modelin pazardaki konumu nedeniyle, benzinli ve dizel motor serisi daha yüksek bir güç çıkışından başlayacak. Üç benzinli (TSI) ve üç adet dizel (TDI) motor sunulacak. TSI motorların güç çıkışları 110 kW / 150 PS, 132 kW / 180 PS ve 162 kW / 220 PS olacak. TDI motorların güç çıkışları ise 110 kW / 150 PS, 140 kW / 190 PS ve 176 kW / 240 PS. Sürüş profili seçicili 4MOTION Active Control de dahil olmak üzere dört tekerden çekiş 150 PS versiyonlar ile opsiyonel olarak sunuluyor. Diğer tüm Tiguan Allspace motor seçenekleri ile ise dört çekişli sürüş sistemi standart bir özellik olarak geliyor. Aynı şey otomatik çift debriyajlı şanzıman (DSG) için de geçerli. Tiguan, Kuzey Amerika’da geleneksel S, SE, SEL ve SEL Premium donanım versiyonlarında sunulacak. ABD versiyonu otomatik şanzıman ile birlikte 137 kW / 186 PS TSI motor ile gelecek. ABD’deki Tiguan müşterileri, önden çekiş ve dört tekerlekten çekiş arasında seçim yapabilecek.

Tiguan Allspace, yeni Volkswagen marka stratejisiyle mükemmel uyum sağlıyor

Yeni Tiguan Allspace ve standart Tiguan, yeni Volkswagen marka stratejisinin sloganını mükemmel şekilde yansıtıyor: “Geleceği gerçeğe dönüştürüyoruz”. Bu strateji ağa bağlı topluluk, otomatik sürüş ve sezgisel kullanım gibi inovasyonlar üzerine kurulu.

 

Ağa bağlı topluluk

Navigasyon sistemi ile donatılmış tüm Tiguan modelleri ayrıca Guide & Inform ve Security & Service çevrimiçi sistemler ile birlikte geliyor. Küçük bir ek ücret karşılığında, tüm yaygın akıllı telefon türlerini aracın multimedya sistemi ile birleştirmek için MirrorLink ™ (Android), CarPlay ™ (Apple) veya Android Auto ™ (Google) kullanan App Connect’e de sahip olunabiliyor.

Otomatik Sürüş

Şerit Asistanı, Ön Bölge Asistanı (Şehir Acil Frenleme işlevi ve Yaya İzleme dahil), ACC adaptif seyir kontrolü ve Yoğun Trafik Asistanı gibi yenilikçi yardım sistemleri ile Tiguan ve Tiguan Allspace, halihazırda konfor ve güvenliği artıran yarı otomatikleştirilmiş sürüş özelliklerini sunuyor.

 

Sezgisel Kullanım

Tiguan ve Tiguan Allspace, sayısız dijital gösterge ve kontrol elemanlarıyla donatılmış. Bunlara Active Info Display (Aktif Bilgi Ekranı) (dijital kontrol araçları) ve bir başlangıç ekranı dahil. Yeni nesil multimedya sistemi Tiguan Allspace’in prömiyeri ile aynı anda piyasaya çıkıyor. Bu yeni en üst düzey sistem, geleneksel anahtarlara veya düğmelere sahip değil. Bunun yerine, görünümü Active Info Display’in tasarımı ile mükemmel şekilde harmanlanmış tablet benzeri bir cam yüzey kullanılarak çalıştırılıyor.

 

Yeni Tiguan Allspace önemli derecede uzatılmış boyutu ile opsiyonel üçüncü oturma sırası eklenmesine imkan veriyor.

 

Tiguan Allspace – önemli bilgiler ve rakamlar

1. Tiguan’ın uzatılmış versiyonu, Detroit’te dünya prömiyerini yaparak piyasaya çıkacak.
2. Uzun aks mesafeli Allspace Avrupa versiyonu, Tiguan serisini genişletiyor.
3. ABD’de Tiguan sadece uzun versiyon ile sunulacak.
4. 215 mm’lik ek dış uzunluk SUV’yi son derece geniş ve ferah hale getiriyor.
5. İsteğe bağlı üçüncü sıra koltuklar, uzun Tiguan’a 5 + 2 kişilik bir oturma kapasitesi sağlıyor.
6. Kargo hacmi 115 litre arttı.
7. Ön ve yan kısımların tasarımı Atlas modeli ile benzer.
8. Avrupa pazarında model 2017 yılının ikinci yarısında piyasaya sürülecek.
9. Almanya’daki taban fiyat yaklaşık 30.000 € olacak.