5053873217 [email protected]

BKM ALMANAK; Yılmaz Erdoğan ile Necati Akpınar’ın özveri ve çabasıyla yoktan var edilerek Türkiye’nin en büyük eğlence şirketine ve sektöre yön veren, sahnesinde eğlence sektörünün en önemli performanslarına ev sahipliği yapan bir sanat ve gösteri merkezine dönüş hikayesini içeriyor.

 

BKM ALMANAK, 18 Kasım 2013’te hayatını kaybeden Nejat Uygur’un anısına “Ustaya Saygılarımızla” diye başlıyor. Almanakta yer alan yazıda; Nejat Uygur, “3’ün 1’i oyununun turne geliri ile restore edilen BKM’nin tohumları kendisinin sonsuz desteği ile atılmıştır. Saygı, özlem ve minnetle anıyoruz” cümleleriyle anılıyor.

MERAKLISINA BENZERSİZ BİR KAYNAK

Yılmaz Erdoğan, Necati Akpınar, Demet Akbağ BKM Genel MüdürünZümrüt Arol Bekçe’nin BKM’nin kuruluş yıllarıyla ilgili enstantenelerine de yer verildiği almanak tam bir arşiv niteliği taşıyor. 1994’te BKM’nin açılış konseri olan Sertap Erener konseri ile başlayıp, ‘Otogargara’, ‘Bir Demet Tiyatro’, ‘Sen Hiç Ateş Böceği Gördün mü?’ gibi efsaneleşen yapımlar ile devam eden kitapta, BKM’nin açılışından 2015 yılına kadar sahnelenen oyunlar, organize edilen konser ve etkinlikler, gösterime giren onlarca filmin içerikleri, fotoğrafları ve künyeleri de yer alıyor.

UNUTULMAYAN İSİMLER

‘Bir Demet Tiyatro’nun aramızdan ayrılan değerli isimleri de unutulmadı. Kitapta “Sevgiyle anıyoruz” köşesinde; Aydın Tolan, Erdoğan dikmen, Gürdal Tosun, Volkan Saraçoğlu ve geçtiğimiz günlerde aramızdan ayrılan Erdal Tosun da yer alıyor.

Kapağında ‘Hayalciler Birliği’ mottosunun yer aldığı, bir hayalden yola çıkılarak İstanbul’un en önemli kültür-sanat merkezine uzanan hikayesi ile sanatseverlere ilham olacak ve özellikle arşivcilerin kütüphanelerine değer katacak BKM

SINIRLI SAYIDA

Almanak sadece 2 bin 500 adet basıldı. 2 bin adeti BKM tarafından yeni yıl hediyesi olarak dostlarına armağan edilen almanağın 500 adeti ise limited edition olarak sadece D&R mağazalarında 50 TL’ye satışa sunuldu.