5053873217 [email protected]

Skoda Octavia’nın tanıtımından sadece haftalar sonra, Çek otomobil üreticisi şimdi de serinin en üst modelini tanıtıyor. Yeni ön kısım, modifiye edilen arka kısım ve spor iç kabin modelin dinamik karakterini yansıtıyor. Güncellenen Skoda Octavia RS sedan ve station versiyonlarla sunulacak. Her iki kaporta stili de iki farklı dört silindirli motor seçeneğiyle sunuluyor. 2.0 TDI dizel motor önceki gibi yine 135 kW (184 hp) güç çıkışına sahip. 2.0 TSI motorun güç çıkışı ise 7 kW (10 hp) artırılarak 169 kW’ya (230 hp) çıkmış, bu da Skoda Octavia RS’yi bugüne kadarki en hızlı ve en güçlü Octavia yapıyor. Yeni multimedya, bağlantı ve sürüş yardımı sistemleri kompakt spor otomobilin segmentindeki özel yerini sağlamlaştırıyor.

Dinamik tasarım

Yeni Skoda Octavia RS sportif ve duyusal bir görünüme sahip. Yeni ön kısımda daha geniş ön panjur, kristal görünümlü farlar ve ön tampondaki bal peteği görünümlü geniş hava girişleri dikkat çekiyor. Uyumlanabilir Ön Aydınlatma Sistemi (AFS) ile gelen dört full-LED far ve tampona entegre edilmiş LED yan farlar yeni ön kısmı şekillendiriyor. Arkada, sedan otomobilin spoyleri ve station otomobilin tavan spoyleri farklı tasarımsal vurgulara sahip.

Arka kısım güçlü bir siyah difüzör bileşeni ve üzerindeki kırmızı reflektör lambası tarafından domine ediliyor. Bu bileşenler güncellenen Skoda Octavia RS’nin en özgün karakteristikleri arasında. Ayrıca, model artık LED teknolojili plaka aydınlatması ve yine LED, klasik C tasarımlı arka lambalara sahip.

Yeni Skoda Octavia RS’nin iç kabinine sportif bir stil ve siyah renk hakim. RS-Sport koltuklar yüksek yan kısımları ve entegre baş koyma yerleri sayesinde iyi derecede yanal destek sunuyor. Deri/kumaş kombinasyonunun yanı sıra, spor koltuklar artık Alcantara döşeme ile de sunuluyor. Çok fonksiyonlu spor direksiyon (DSG şanzıman için vites değiştirme kanatçıkları ile) da perfore deri kaplı. Ambiyans aydınlatması ise standart olarak geliyor. Kapı tutacakları da yine aydınlatmalı. Pedallar parlak alüminyumdan, giriş panellerinde ise RS logosu görülüyor.

Skoda’nın yeni modeldeki tipik “Simply-Clever” (basit ve akıllıca) çözümleri arasında yolcu koltuğunun altında bir şemsiye ve station modelin bagajında çıkartılabilir bir LED fener bulunuyor.

Şasi, teknoloji, motorlar
15 mm alçaltılmış spor süspansiyon ve öncekinden 30 mm daha geniş arka tekerlek izi, ayrıca kırmızı fren kaliperleri yeni Skoda Octavia RS’nin dinamik karakterini vurguluyor. 17 inç tekerlekler standart olarak geliyor, 18 inç ya da 19 inç tekerlekler ise opsiyonel olarak sunuluyor. Ayrıca istenirse gümüş rengi 19 inç hafif alaşım tekerlekler de sipariş edilebiliyor.

Progresif direksiyon, Performans Modu Seçimi (Performance Mode Select), Performans Ses Jeneratörü (opsiyonel), stabilite programı ESC ve elektronik çapraz diferansiyel sistemi XDS+, ayrıca Dinamik Şasi Kontrolü (DCC) yeni Skoda Octavia RS’nin yoğun sürüş keyfini artıran özelliklerden bazıları. DCC sürücünün Konfor, Normal ya da Spor modlarından birisini seçmesine imkan veriyor.

Skoda Octavia RS’nin yeni 2.0 TSI motoru 169 kW (230 hp) güç çıkışına ve 1500 – 4600 rpm arasında 350 Nm torka sahip. Önden çekişli model 6.7 saniyede sıfırdan saatte 100 km’ye çıkabiliyor. Modelin maksimum hızı saatte 250 km. Ortalama yakıt tüketimi 6.5 litre/100 km (149 g CO2/km). Standart olarak Skoda Octavia RS 2.0 TSI manuel 6 ileri şanzıman ile, opsiyonel olarak 6 ileri DSG ile geliyor.

135 kW (184 hp) gücündeki (380 Nm tork) Skoda Octavia RS 2.0 TDI dizel ise 7.9 saniyede sıfırdan saatte 100 km’ye çıkabiliyor, maksimum hız ise saatte 232 km. Ortalama yakıt tüketimi 4.5 l/100 km (119 g CO2/km). Skoda Octavia RS 2.0 TDI önden çekişli (manuel ya da 6 ileri DSG şanzıman) ya da 4×4 sürüş sistemi ve 6 ileri DSG şanzıman ile tercih edilebiliyor.