5053873217 [email protected]

Yaz saati uygulamasına gelen tepkilerin ardından Enerji Bakanından gelen “konuyu değerlendireceğiz” açıklamasından sonra gözler bakanlığa çevrilmişti. Kendilerine gelen yoğun eleştirileri değerlendirerek karar verileceği açıklamasından sonra haber beklemeye başlamıştık. Milliyet gazetesinden Mithat Yurdakul’un aktardığı bilgiye göre bakanlığın bu konuyla ilgili bir çalışması bulunmadığı açıklandı. Yani mevcut saat sistemi en az önümüzdeki yıl Ekim ayına kadar devam edecek.

Özellikle veliler, öğrenciler ve çalışanlar tarafından “sabah karanlıkta işe-okula gidiyoruz, akşam da karanlıkta dönüyoruz!” diyerek eleştirilen, beğenilmeyen yeni uygulama bu yıl için devam edecek gibi gözüküyor. Bu yıl için devam edecek olması önümüzdeki yıllarda da devam edecek anlamına da gelmemekte. Gelen bu şikayetlerle birlikte önümüzdeki yıl bu uygulamadan vazgeçileceğini düşünenlerdenim.
Kış saati uygulaması tarihin tozlu sayfalarına mı karışacak yoksa şikayet ve sitemlerle birlikte geri mi gelecek bekleyip göreceğiz.