5053873217 [email protected]

Tivoli güvenlik paketiyle yetişkin yolcu kategorisinde %82, çocuk yolcu kategorisinde %62, yaya koruma kategorisinde %65, güvenlik yardımcısı kategorisinde %43 not aldı. Standart güvenlik donanımıyla ise aynı kategorilerde sırasıyla %74, %62, %55 ve %25 not alabildi. Ssangyong Tivoli’nin standart güvenlik donanımı sürücü ve yolcu ve için ön hava yastığı, emniyet kemeri ön gerdiriciler, tüm koltuklar için emniyet kemeri yük sınırlayıcı, sürücü ve ön ve arka yolcular için yan baş hava yastığı, sürücü ve ön yolcu için yan göğüs hava yastığı ve yan pelvis hava yastığı, ön yolcuğu için hava yastığı kesme anahtarı, arka koltukla Isofix, ayrıca emniyet kemeri hatırlatıcı bulunuyor. Opsiyonel güvenlik donanımı ise AEB yaya, AEB şehiriçi, AEB şehirlerarası, hız yardımcısı, şerit yardımcı sistemi ve sürücü için diz hava yastığı bulunuyor.

ti%cc%87voli%cc%87

Testlerde sürücü için göğüs ve bacak koruması, yetişkin arka yolcu için göğüs ve baş koruması zayıf olarak değerlendirildi. Arkadan çarpma travmasında arka koltuk boyun koruması da zayıf bulundu. Çocuk cansız mankenlerle testlerde boyun ve göğüs korumasının zayıf olduğu kaydedildi. Bunlar dışında güvenlik yeterli görüldü ve önden çarpma durumunda yolcu kompartmanının stabil kaldığı kaydedildi. Ön yolcu için bütün vücut koruması yeterli bulundu.

Opsiyonel güvenlik paketiyle yapılan değerlendirmede AEB şehiriçi sisteminin performansı iyi bulundu. Sistem Euro NCAP’ten tam not aldı.