5053873217 [email protected]

Erdal Tosun’un ardından ünlü dosları neler dedi?

tosun

Mehmet Ali Erbil: Canım kardeşim nur içinde yat.

Demet Akbağ: Erdal’ımızı kaybettik. Çok erken kavuştunuz iki kardeş be Erdal’ım. Mekanın cennet olsun.

Ata Demirer: Ah Erdal Abi…

Murat Şeker: ‘Çakallarla Dans’ serisinin Bestami Muço’su Erdal Tosun Abimizi kaybettik. Hepimizin başı sağolsun.

Şahan Gökbakar: Gerçekten akıl alır gibi değil bu kaza… Allah rahmet eylesin.

Suzan Kardeş: Yolun açık olsun yorgun adam. Mekanın cennet olsun.

Belçim Bilgin Erdoğan: Uğurlar olsun güzel abim benim. Çok ama çok özleneceksin.

Sinan Tuzcu: Kıymetli olmak, ‘abi’ olmak kolay değil. Dokunduğun, konuştuğun her insana abilik yaptın. Sohbetine muhabbetine doyum olmaz. Erdal Abi, acıdı be… Vallahi çok acıdı kalbim… Huzur içinde uyu Erdal Abi… Sevgi içinde uyu…

Gülben Ergen: Giden gidene, canımızdan bir parça alıp.

Pelin Öztekin: Mekanın cennet olsun. Hep o kocaman gülümsemenle kalacaksın anılarımda ve hatıralarımda…

Ebru Gündeş: Vedalaşmak gerçekten çok zormuş.

Derya Baykal: Ah Erdal’cım, iyi kalpli güzel arkadaşım, nurlar içinde yat.

Cem Yılmaz: Sevgili Erdal Abi’min mekanı cennet olsun. Çok üzgünüm, tüm sevenlerinin başı sağolsun.

‘Kendimizi şanslı sayıyoruz’

Erdal Tosun’un yıllardır çatısı altında çalıştığı BKM de, sosyal medya hesaplarından taziye mesajı yayınladı. Kardeşi Gürdal Tosun’un da yer aldığı ‘Bir Demet Tiyatro’da çekilmiş toplu fotoğrafın altına, “Kardeşimiz, yol arkadaşımız Erdal Abi’mizi talihsiz bir kazada kaybetmenin şaşkınlığı ve derin üzüntüsü içerisindeyiz. BKM Ailesi olarak sanatçımızı yürekten bir sızıyla uğurluyor, yollarımız kesiştiği için kendimizi şanslı sayıyoruz” notunu yazdılar.

Bakan Avcı mesaj yayınladı

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Erdal Tosun’un vefatı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Avcı, “Erdal Tosun, sanatçı bir ailenin evladı olarak genç yaşında gönül verdiği Türk sinema ve tiyatrosunda birçok başarılı çalışmalara imza atmış; canlandırdığı renkli karakterlerle milletimizin sevgi ve takdirini kazanmıştır. Merhum Erdal Tosun’a Allah’tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve sanat camiamıza başsağlığı diliyorum” dedi.

Beşiktaş unutmadı 

Beşiktaş Jimnastik Kulübü de oyuncu için başsağlığı mesajı yayınladı. İnternet sitesinden, “İstanbul’da trafik kazasında yaşamını yitiren sanatçı Erdal Tosun’un vefatı kulübümüzü derinden üzdü. 1963 doğumlu Tosun, çok sayıda tiyatro oyununda ve sinema filminde rol aldı. Başarılı oyunculuğuyla iz bırakan isimlerden olan Erdal Tosun’a Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve sanat camiasına başsağlığı dileriz” açıklaması yapıldı.

Babasıyla aynı kaderi paylaştı

‘Bir Demet Tiyatro’ gibi fenomen olan programda ‘Eyvah Necdet’ karakterinin yanı sıra, ‘Vizontele’, ‘G.O.R.A’, ‘Gönül Yarası’, ‘Organize İşler’, ‘Düğün Dernek: 2 Sünnet’ ve ‘Çalgı Çengi’ gibi onlarca fenomen olan filmde kamera karşısına geçen Tosun’un tiyatrocu babası Necdet Tosun da trafik kazasında hayatını kaybetmişti. Yeşilçam’da 250’den fazla sinema filminde yer alan baba Tosun, iş dolayısıyla Almanya’ya gittiğinde bir trafik kazası sonucu 10 günlük tedavi sonrasında 41 sene önce 48 yaşında hayatını kaybetmişti. Necdet Tosun’un oyuncu olan diğer oğlu Gürdal Tosun ise 16 yıl önce 33 yaşında bağırsaklara giden damarların tıkanıklığı nedeniyle hayata gözlerini yummuştu. Gürdal Tosun da abisi gibi böbrek rahatsızlığı yaşıyordu.