5053873217 [email protected]

Toyota C-HR crossover 20 bin 995 sterlinden başlayan fiyatlarla İngiltere’de satılmaya başlanıyor. En üst donanım seviyesi Dynamic ile birlikte sipariş edilecek hibrit versiyon için fiyat 27 bin 995 sterlin olacak, bu da modelin tavan fiyatı. Yeni model 2016 Prius ile aynı TNGA platformunu paylaşıyor ve 90 g/km’den daha az CO2 emisyonuna sahip Toyota’nın en yeni 1.8 litre hibrit sistemi ile geliyor. Hibrit versiyonun yanı sıra yeni model 1.2 litre 114 hp turboşarjlı benzinli motor ile de sunulacak. Bu motor altı kademe manuel vites ya da CVT vitesle çalışabiliyor. CVT vites opsiyonel dört çekişli sürüş sistemiyle de uyumlu.

CHR

İngiltere’de yeni C-HR için üç donanım seviyesi sunuluyor: giriş seviyesi Icon (20 bin 995 sterlin), orta seviye Excel (23 bin 995 sterlin) ve en üst donanım seviyesi Dynamic (25 bin 495 sterlin). Standart versiyonda çift bölgeli otomatik klima, 17 inç alaşım tekerlekler, otomatik silecekler ve entegre arka kamera ile Toyota’nın Touch 2 dokunmatik ekranı bulunuyor.

Excel donanım seviyesinde yarı deri döşemeli ve ısıtmalı koltuklar, anahtarsız giriş, park sensörleri ve akıllı park asistanı, arkada renkli cam ve 18 inç alaşım tekerlekler bulunuyor. Uydu navigasyon da donanım seviyesine dahil. En üst modellerde kontrast siyah tavan ile metalik boya, özel 18 inç tekerlekler, renkli camlar, LED farlar ve özel kumaş döşeme geliyor.

Geleneksel vites kolu orta konsola monte edilmiş. Mavi bir stil çizgisi tüm yüzey boyunca uzanıyor ve kapıların içinden de geçiyor. Kabinde koyu siyah plastik bolca kullanılmış, direksiyon ve kapı içlerinde bazı parlak piyano siyahı yüzeyler de var. Koyu renk deri koltuklar görünümü tamamlıyor ancak bu siyah ve mavi renk teması iç kabin için tek seçenek olmayacak. Koyu gri ve siyah/kahverengi renk seçenekleri de sunulacak.

Yeni C-HR, bir SUV’nin güçlü alt kısımları ve yüksek oturma pozisyonu ile coupe otomobillerin şık ve ince bir kabin profili harmanlanacak. Özellikle tekerlek bombeleri güç ve istikrarı vurguluyor.

Yeni crossover modelin promosyon kampanyasının bir parçası olarak Toyota bir yarış versiyonunun da hazırlanacağını duyurdu. Bu versiyon Mayıs ayında Nurburgring 24hr yarışlarına katılacak. Yarışta Toyota takımında Lexus RC ve RC F modelleri de bulunacak.