5053873217 [email protected]

Apple’ın merakla beklenen lansmanı start aldı. TSİ 20:00’da başlayan lansman ile aralarında iPhone 7 ve iPhone 7 Plus’ın da olduğu yeni Apple ürünleri görücüye çıktı. Peki iPhone 7 Türkiye’de ne zaman satışa çıkıyor?
iPhone 7’nin özellikleri neler?

iPhone 7’nin özellikleri neler?
Apple’ın CEO’su Tim Cook, Apple’ın 1 milyar iPhone sattığını belirterek iPhone 7 ve iPhone 7 Plus’ın tanıtımına başladı.

Çift kamera sürprizi

Çift kamera sürprizi
iPhone 7 Plus çift kamera ile geldi. Yeni modelin arka kısmında iki tane kameraya yer verildi. iPhone 7’de ise bu sayı bir.

iPhone 7’de yeni renk

iPhone 7’de yeni renk
Yeni iPhone yeni bir renk seçeneği ile geliyor. iPhone 7 iki farklı siyah renk ile geliyor: Jet Black (Simsiyah) ve sadece Black

Yeni iPhone bunun dışında gri, altın rengi ve altın pembe renk seçenekleri sunuyor.

iPhone 7 suya dayanıklı

iPhone 7 suya dayanıklı
Ayrıca iPhone 7 ve iPhone 7 Plus suya ve toza dayanıklı. Ancak bu özellik “su geçirmez” anlamına gelmiyor.

Hem iPhone 7’de hem de iPhone 7 Plus’ta optik imaj sabitleyiciye yer verildi. ‘two tone flash’ adı verilen özellik sayesinde karanlıkta iki kat daha fazla ışık alınıyor.

iPhone 7’nin ön kamerası 7 MP ve HD özelliği sahip.

Yeni iPhone’ların arka kameraları ise 12 MP. iPhone 7 Plus’taki iki arka kameradan biri geniş açı, diğeri ise telefoto lensi olarak kullanılıyor.

 

Cihaz hangi kamerayı kullanacağına otomatik olarak karar veriyor.

iPhone 7 ve 7 Plus retina HD ekrana da sahip. Ekran ise bir önceki modele oranla yüzde 25 daha parlak.
iphone7

iPhone 7 ve iPhone 7 Plus ile bir devir sona erdi. Apple kasadaki kulaklık girişine bu modelde yer vermedi. Artık kulaklıklar lightning girişinden bağlanacak.

Wireless kulaklık sürprizi
Bunun ardından Apple wireless kulaklığını tanıttı. ‘AirPods’ isimli wireless kulaklıkta
W1 adında yeni bir çip yer alıyor. Ürün aynı zamanda dokunmaya duyarlı. Kulaklığın ABD fiyatı 159 dolar.

AirPods iPhone, Apple Watch ve diğer tüm Apple cihazlarına uyumlu. AirPods tek seferde 5 saat süreyle kullanılabiliyor.

İşte iPhone 7’nin fiyatı

İşte iPhone 7’nin fiyatı
iPhone 7 ve iPhone 7 Plus’ın ABD satış fiyatları belli oldu. iPhone 7 649 dolar, iPhone 7 Plus ise 749 dolardan başlayacak fiyatlarla satışa sunulacak.

iPhone 7 ve iPhone 7 Plus 32 GB, 128 GB ve 256 GB seçenekleri ile raflardaki yerini alacak.
iPhone 7 ne zaman satışa sunulacak?

iPhone 7 ne zaman satışa sunulacak?
Yeni iPhone’lar 9 Eylül’de ön siparişe çıkacak. iPhone 7 ve iPhone 7 Plus ise 16 Eylül’den itibaren raflardaki yerini alacak.

iPhone 7 ilk o ülkelerde satışa çıkacak

iPhone 7 ilk o ülkelerde satışa çıkacak
Avustralya, Avusturya, Belçika, Kanada, Çin, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Almanya, Hong Kong, İrlanda, İtalya, Japonya, Lüksemburg, Meksika, Hollanda, Yeni Zelanda, Norveç, Portekiz, Porto Riko, Singapur, İspanya, İsveç, İsviçre, Tayvan, BAE, İngiltere, ABD Virgin Adaları, İngiliz Virgin Adaları ve ABD’de, müşteriler, iPhone 7 ve iPhone 7 Plus 9 Eylül Cuma gününden itibaren sipariş verebilecek ve 16 Eylül Cuma gününden itibaren satın alabilecekler.

iPhone 7 ve 7 Plus’ın pil ömürleri de belli oldu. Apple cihazların mAh değerlerini açıklamaya yanaşmazken, bu modellerin en uzun pi ömrü sunan iPhone olduğunun altını çizdi.

Yeni iPhone’larda A10 Fusion’a yer verildi. iPhone 7 ve iPhone 7 Plus’larda bunun haricinde 4 çekirdekli ve 3.3 milyar transistör ve 2 yüksek performans çekirdeği var. Bu özellikler yeni iPhone modelini ilk iPhone modeline göre 120 kat daha güçlü kılıyor.

13 Eylül’de ise iOS 10 indirilebilecek.

Yeni iPhone modellerine stereo speaker özelliği eklendi.

Eklenen yeni özellik sayesinde ‘Home’ butonuna baskı uyguladıkça farklı tepki alabilmek de mümkün olacak.

Lansman kapsamında sahneye çıkan Apple CEO’su Tim Cook, App Store’dan indirilen uygulama sayısının 140 milyarı geçtiğini duyurdu. App Store’da en çok rağbet gören kısım ise oyunlar. Apple’ın sürprizi ise Süper Mario. Süper Mario Apple Store’a geliyor. Apple platformlarında oynanabilen oyun, multiplayer modunda oynanabilecek. Oyun 2016’nın son döneminde kullanıma sunulacak.

Apple’dan bir sürpriz daha: Pokemon GO

Apple’dan bir sürpriz daha: Pokemon GO
Yeni iPhone modellerinden önce şirket yetkilileri, Apple Watch hakkında yeni bilgiler paylaştı. Yapılan duyuruda Pokemon GO’nun Apple Watch’a geleceği duyuruldu.
Su geçirmez Apple Watch geldi

Su geçirmez Apple Watch geldi
Lansmanda yeni nesil Apple Watch’ta görücüye çıktı. Yeni Apple Watch ile 50 metreye kadar su geçirmezlik özelliği geldi.

‘Apple Watch Seri 2’ isimli akıllı saat ile yüzme fitness kategorisine eklendi. Apple Watch seri 2’de gömülü GPS’e de yer verildi. Apple Watch Seri 2’nin işlemcisi bir önceki modele oranla yüzde daha 50 hızlı, akıllı saatin GPU’su ise 2 kat fazla performans sunuyor.

Apple Watch seri 2’de seramik bir opsiyon da bulunuyor. Etkinlikte Apple, yeni Hermes kayışlarını da görücüye çıkardı.

Apple Nike işbirliği

Apple Nike işbirliği
Apple ve Nike 2’nci nesil Apple Watch için güçlerini birleştirdi. İki şirketin birlikte ürettikleri modelin adı Apple Watch Nike Plus Yeni nesil Apple Watch ABD’de 369 dolardan başlayan fiyatlarla raflardaki yerini alacak.