5053873217 [email protected]

Milli İrade Platformu’nca düzenlenen “Darbeye Karşı Boğaziçi Köprüsündeyiz” yürüyüşü için vatandaşlar, Üsküdar Altunizade’de toplandı.

KÖPRÜ

Yüz binlerce kişi, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez”, “Darbecilere idam”, Recep Tayyip Erdoğan’ı yedirmeyeceğiz”, “İşte ordu, işte komutan” sloganları eşliğinde Boğaziçi Köprüsü’ne yürüdü. Vatandaşlar, Türk bayrakları ve meşaleler taşıdı. Yürüyüş nedeniyle köprü, araç trafiğine kapandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, AK Parti İl Başkanı Selim Temurci, belediye başkanları, sanatçıların da yer aldığı yürüyüşte, yatsı ezanından sonra Kur’an-ı Kerim, ardından da İstiklal Marşı okundu.

KÖPRÜ

– Tüm Türkiye sokaklarda

Yurt genelinde vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi bir grup asker tarafından yapılan darbe girişimine tepki göstermek için Türk bayraklarıyla meydanları doldurdu.

FETÖ/PDY mensubu askerlerin darbe girişiminin hemen ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Milletime çağrı yapıyorum, meydanlara gelin, meydanlarda bunlara en güzel cevabı verelim. Bu darbe girişiminin başarılı olacağına inanmıyorum. Tarih boyunca darbecilerin hiçbiri başarılı olamamıştır.” çağrısı üzerine Edirne’den Hakkari’ye kadar yurdun dört bir tarafında meydanlara çıkan vatandaşlar, cumartesi, pazar ve pazartesi, salı, çarşamba olduğu gibi, perşembe günü de akşam saatlerinden itibaren alanlara akın etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısına uyan kadın-erkek, genç-yaşlı binlerce vatandaş, cuma gününden bu yana geceden sabaha terk etmedikleri meydanlarda demokrasi ve milli iradeye attıkları sloganlar ve hazırladıkları pankartlarla da sahip çıkıyor.

– İstanbul’da muhtarlardan destek

İstanbul Muhtarları Dayanışma Derneği, Taksim Meydanı’ndaki demokrasi nöbetine katılarak FETÖ darbe girişimini protesto etti.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve İstanbul Muhtarları Dayanışma Derneği üyesi muhtarların yanı sıra çok sayıda vatandaş, Taksim Anıtı önünden yürüyerek, darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden şehitlerin isimlerinin yazılı olduğu platforma geçti.

Taksim Meydanı’ndaki platformda hayatını kaybeden şehitler anıldı, platforma karanfiller bırakıldı. Şehitler için bir dakika saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

FETÖ’nün darbe girişimi, İstanbul’un değişik noktalarında vatandaşlar tarafından protesto edildi.

Taksim Meydanı’nı akşam saatlerinden itibaren dolduran vatandaşlar, darbe girişimine tepkilerini dile getirdi.