5053873217 [email protected]

iOS’in gelecek versiyonu iOS 10’u sonbaharda yayınlanacak final sürümü öncesinde deneyimlemek isteyen meraklı kullanıcılar için ilk iOS 10 Public Beta sürümü yayınlandı. Apple, dün iOS 10’un herkese açık ilk beta sürümünü yayınladı.

ios9

Böylelikle iPhone, iPad veya iPod touch sahipleri iOS 10 ile birlikte sunulacak yenilikleri daha şimdiden deneyimleme fırsatına sahip oluyor. Aynı zamanda watchOS 3 beta sürümünü de saatlerine kurmak için elverişli iOS 10 ortamına nihayet kavuşma şansı yakalıyorlar.

Her zaman olduğu gibi, Apple’ın yayınladıklarının beta yazılımı olduğunu ve bazı hatalar bulunabileceğini hatırlatalım. Bu nedenle iOS 10’u gerçekten test etmek istiyorsanız, beta sürümünü eski bir telefona veya iPad gibi ikincil bir cihaza kurmanız daha iyi olacaktır. iPhone gibi, her zaman kullandığınız ana telefonunuza beta sürümünü kurmanız istenmeyen sonuçların yaşanmasına, işlerinizin aksamasına yol açabilir.

iOS 10 ile birlikte başta Mesajlar ve kilit ekranı olmak üzere önemli güncellemeler geliyor. Bunun yanı sıra tasarıma yapılan çeşitli dokunuşlar ve daha küçük çaplı bazı yeni özellikler de mevcut.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Video: iOS 10 Ön İnceleme
iOS 10 Public Beta sürümünün yayınlanmasına ek olarak Apple, geliştiricilere özel iOS 10 Beta 2 sürümünü de yayınladı. Böylelikle Apple’ın mobil işletim sistemi sonbaharda beklenen yayın öncesinde bir adım daha ilerlemiş oldu. Ayrıca macOS Sierra Public beta sürümü de yayınlandı.

Apple’ın web sitesinde yer alan sayfadan beta programına kayıt yaptırabilir, böylelikle iOS 10’u hemen test etmeye başlayabilirsiniz.